> Advies > Bijzondere situaties > Alleenstaande ouders: Te snel aan het daten?

Bijzondere situaties

Alleenstaande ouders: Te snel aan het daten?

Het is een bekende situatie; een alleenstaande ouder die terug opnieuw gaat daten, omdat hij of zij de behoefte voelt weer iemand naast zich te hebben.

alleenstaande ouder

Het is een bekende situatie; een alleenstaande ouder die opnieuw gaat daten. Zeker in de dagen dat de kids bij de andere ouder zijn, kan een eenzaam gevoel de kop opsteken.

De eerste dag geniet je nog, want je kan eindelijk even je eigen gang gaan. De afstandsbediening hoef je niet te delen en ook met koken kan je doen wat je wilt. Geen huiswerk controleren en eindelijk dat ene klusje in huis doen. De tweede dag gaat ook nog wel, maar de derde dag voel je je toch wat eenzamer. Dat kan natuurlijk onaangenaam zijn: het voelt alsof er geen leven in huis is en alleen eten is ook maar zo alleen.

Dus wat doe je? Je gaat daten. Logisch. En leuk ook vooral. Want hoe fijn is het niet om de verantwoordelijkheden die je als alleenstaande ouder hebt weer te delen met iemand. Iemand die je daarin ondersteunt of helpt. Maar daarin schuilt juist een gevaar.

Het is stereotype om aan te nemen dat alleenstaande papa’s sneller gaan daten omdat ze minder bedreven zijn in het huishouden runnen. Of dat de dames eerder zouden daten vanwege (financiële) veiligheid en zekerheid. Ai, dat is wel erg gechargeerd, toch?

Maar het stipt wel een vraag aan die alle alleenstaande ouders zich moeten afvragen als zij terug gaan daten: zoek ik een goedkope babysit of klusjesman? Of wil ik weer echt een paar armen om me heen, voor mijzelf? Wees daarin eerlijk tegen jezelf.

Want weer iemand terug in je leven willen, daar is natuurlijk helemaal niets mis mee!
 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)