> Advies > Bijzondere situaties > De loveboat gemist?

Bijzondere situaties

De loveboat gemist?

Sommige singles missen de loveboat. Niet omdat ze er niet goed uit zien of geen sociale contacten kunnen opbouwen , maar gewoon omdat ze met andere dingen bezig waren. Single coach Mieke helpt u uw weg te vinden in online dating land.

De eerste ontmoeting

Sommige singles missen de loveboat. Niet omdat ze er niet goed uit zien of geen sociale contacten kunnen opbouwen , maar gewoon omdat ze met andere dingen bezig waren. Eerst studeren en feesten, dan de carrière en tegen dat de vier het eerste cijfer van hun leeftijd wordt en haast iedereen in de vriendenkring gesetteld is, valt het pas op dat ze alleen zijn en beseffen ze dat de avonden in de stamkroeg toch verleden tijd zijn. Ze worden dan geconfronteerd met het gebrek aan ongebonden mannen en vrouwen in hun directe omgeving.

Tegenwoordig is er een heuse opmars van vijftigplussers in het online dating wereldje te merken, het is de hardst groeiende groep. Toch is de grootste groep van onlinedaters tussen de dertig en de vijftig.

Agressief

De andere groep van singles die u op een datingsite vindt, zijn diegene die komen uit een langdurige relatie. Vooral voor de (relatief) jonge gescheiden vaders en moeders is de online vijver een welkom geschenk. Als de kinderen 's avonds op bed liggen, surfen zij op het net, op zoek naar een nieuwe partner. Bij de internetdaters staat deze groep bekend als ‘agressief’, wat eerder wil zeggen dat ze zijn heel actief op zoek zijn naar een nieuwe partner.

Voordelen

Online dating heeft veel voordelen: u weet dat de vijver waar u in vist ook single is en hetzelfde wil als u. De kans om iemand te vinden ligt procentueel veel hoger met een avondje internetten dan een avondje café hangen en het feit dat u uw huis niet dadelijk hoeft te verlaten, maakt het makkelijk toegankelijk voor diegene met drempelvrees. Waar sommige online daters geen rekening mee houden als ze er aan beginnen, is de tsunami waar ze in belanden: u krijgt veel contacten en dat houdt ook in dat u af en toe te maken krijgt met afwijzing. Want net omdat de vijver zo groot is kan iedereen meer gericht kiezen en valt u wel eens uit de boot. Er zijn –jammer genoeg- ook nog altijd websites waar minder eerbare voorstellen worden gedaan, ook al bent u diegene die wel op zoek is naar een serieuze relatie. Maar dat niet anders is in het echte leven. Ook daar kom je mensen tegen die het goed met u menen en andere die eerder uit zijn op vleselijke aspecten van uw eigenste persoon.

En ja, de wenslijst van online daters is lang: u moet leuk, respectvol, gevoelig, grappig, warm, succesvol, zorgzaam, lief, goed geletterd, ad rem, artistiek, communicatief, een goede huisvader zijn. Veel online daters merken dat ze ook zichzelf weer wat tegenkomt bij het online daten. Opeens moet u uzelf gaan voorstellen en merk ik dat heel wat singles zich voor de eerste keer sinds lang weer afvragen wie ze eigenlijk zijn, wat ze eigenlijk écht graag doen en wat voor een partner ze denken dat er bij hen past.

Uit de verhalen van veel online daters die uiteindelijk een nieuwe partner vinden, blijkt dat die niet altijd overeenstemt met hun oorspronkelijke wenslijst. En dat niet eens erg vinden. Alleszins iets om in gedachten te houden wanneer je door de verschillende profielen heen ligt te klikken. Als u zegt: ik ga een nieuwe partner vinden en ik geef mezelf een jaar, dan zal dat heus wel lukken. Als u zegt: ik wil een nieuwe partner en hij moet 1m80 groot zijn, universitair diploma hebben, maximum 1 kind, in een straal van 10 km rond mij wonen, een eigen huis bezitten, een leuke hobby hebben en een hond bezitten… dan zegt u eigenlijk dat u nog niet helemaal openstaat voor de liefde met de grote L. Of gaat u er minstens rekening mee moeten houden dat u langer dan een jaar op zoek al moeten gaan.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)