> Advies > Bijzondere situaties > Klaar voor een nieuwe liefde? Laat uw vorige relatie achter u!

Bijzondere situaties

Klaar voor een nieuwe liefde? Laat uw vorige relatie achter u!

U bent momenteel single en op zoek naar een nieuwe partner. De meerderheid onder u heeft vast al dan niet recent een relatiebreuk ervaren.

Klaar voor een nieuwe liefde? Laat uw vorige relatie achter u!

Zelden is een breuk eenvoudig, of men deze nu zelf heeft geïnitieerd of niet. Men heeft gevoelens gehad voor iemand, samen toekomstplannen gemaakt. In feite ook een pact gesloten met die andere om er samen voor te gaan en voor altijd samen te blijven. Een breuk verbreekt dit pact. Naast de emotionele pijn die men voelt, voelt men zich daarenboven ook verraden. Verraden door die ander of verraden door zichzelf. De inzet lijkt verloren. Het is allemaal voor niets geweest. Tenminste zo voelt het.

Deze negatieve gevoelens/ervaringen laten een wrange nasmaak na voor wie dit meemaakt. Sommigen hebben behoefte om erover te praten met iemand, anderen verwerken dit op een andere manier. Men wil in ieder geval een herhaling voorkomen, men wordt extra voorzichtig..

Om deze redenen gebeurt het ook vaak dat op datingsites bij de voorstelling van zichzelf de teleurstelling in de liefde doorschemert via zinnen als "getekend door het leven, Ik hoop de liefde weer te vinden ..." Dit alles als een waarschuwing aan de persoon die ze leest. Maar ook daarna in het mailverkeer en tijdens ontmoetingen speelt het amoureuze verleden van de potentiële partners nog te veel een rol.

In beide gevallen, is deze vermenging van het verleden en een mogelijke toekomst samen moeilijk verenigbaar. Teleurstellingen in de liefde hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar om er nu al onmiddellijk mee uit te pakken bij een potentiële partner is zelden aantrekkelijk.

Opgaan in een nieuwe relatie, of de eerste stap zetten naar een nieuwe relatie is zich richten op de toekomst. Het is opnieuw een stap zetten, een stap die geen uitstaans heeft met de vorige. Uiteraard kan het verleden niet gewist worden. Maar het zal een ervaring, een herinnering worden, die nog van nut kan zijn.

Daarom is het belangrijk om in uw contacten en ontmoetingen met een potentiële partner het verleden aan de kant te laten. Het even op te bergen! Later als de relatie minder pril is, kan u uw verleden ter sprake brengen. Zo vermijden we dat een leuke relatie in de kiem wordt gesmoord door de negatieve herinneringen of ervaringen uit het verleden.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)