> Advies > Bijzondere situaties > Online dating na een lange relatie

Bijzondere situaties

Online dating na een lange relatie

Na een jarenlange relatie je opnieuw storten in een liefdesavontuur; Zo makkelijk is dat nu niet. Maar online wacht een zee aan interessante singles. Misschien zijn je flirtskills wat roestig, maar met deze tips vermijd je de meest voorkomende valkuilen.

Online dating na een lange relatie

Wie de 50 is gepasseerd en sinds kort weer op de singles-markt staat, zal zich even in de ogen wrijven. Er is natuurlijk een hoop verandert, sinds de eerste date 25 jaar geleden. De willekeur heeft plaats gemaakt voor het internet. Het lijkt een grote snoepwinkel, niet waar? Maar wat als je geen ervaring hebt met online dating?

Droomprins-valkuil
Met wie flirt je eigenlijk? Schiet je met hagel op een grote groep, of pikken we singles er gericht uit: flirten met je droompartner...
Dat is nu de eerste valkuil: de droomprins-valkuil. Wie de tienerjaren al lang achter zich heeft gelaten, zal een ideaalbeeld hebben van zijn of haar droompartner. Hij moet dit kunnen, dat hebben, zus doen en zo denken.

Wie niet goed om zich heen kijkt bij online dating, mist misschien wel de love-boat, zonde toch? Geef je ogen de kost en zeg niet zomaar iedereen de wacht aan, omdat hij/zij iets in het profiel heeft staan wat niet bij je perfecte plaatje past.

Presentatie
Een andere valkuil is je presentatie. Je profiel bij online dating is natuurlijk een soort snapshot; het is de eerste (en soms zelfs laatste) indruk die je maakt. Een spelfout kan al desastreus zijn, net als een iets te openhartige ontboezeming of een wanhopige schreeuw om aandacht. En vermijd alsjeblieft clichés; iedereen zou wel willen dat ‘ie kon vliegen. En iedereen houdt van een glas wijn bij zondsondergang. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, ja duh. Wees origineel met jezelf beschrijven. Vertel iets over een vakantie die je nooit vergeet en vooral waaróm je die nooit vergeet.

Net zo belangrijk: een goede foto. Wees ook niet bang om een vriend of vriendin om styling advies te vragen, voordat je een foto wil (laten) maken voor op je profiel. Een iets te gedateerde blouse of een jaren ’90 broek kan net de drempel iets verhogen om contact op te nemen.

Wees jezelf
Misschien wel de belangrijkste tip (en niet alleen voor nieuwe online daters): wees gewoon jezelf. Als dat betekent dat je die gedateerde blouse juist zo lekker vindt; voilá, dan is dat zo. Maar een gevoelige romanticus in een leren outfit of een casual sneaker-type in driedelig kostuum; die vallen vroeg of laat door de mand.

En zeg nou zelf; dat online flirten is zo moeilijk niet. Hooguit even wennen ;-)
 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)