> Advies > Bijzondere situaties > Tips voor je relatie na een echtscheiding

Bijzondere situaties

Tips voor je relatie na een echtscheiding

Single coach Mieke vertelde al over de valkuilen in je relatie na een echtscheiding. Hieronder lees je nog meer punten van aandacht. Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe relatie na echtscheiding kans van slagen heeft!

Tips voor je relatie na een echtscheiding

Maak tijd voor je nieuwe relatie.

Investeer in je nieuwe relatie. Maak tijd voor elkaar, probeer elkaar zo veel mogelijk in elkaars leven te betrekken en zorg dat je elkaar vaak genoeg ziet en spreekt. Zeker wanneer je allebei kinderen hebt is het niet makkelijk om de agenda zo te laten kloppen dat er nog wat tijd voor jullie alleen is. En dat is echt wel noodzakelijk. Maar cijfer jezelf ook niet weg. Heel wat singles die na een scheiding in een nieuwe relatie stappen hebben te veel schrik dat ook deze relatie zal mislukken, dus gaan ze allerlei eigen hobby's, gewoontes,.. aan de kant zetten in de hoop dat de nieuwe partner bij hen gaat blijven. Dat werkt niet. Spreek dus goed vooraf af hoeveel je verwacht dat de ander investeert en waartoe je zelf bereid bent.

Kinderen verbinden in een eerste relatie; in een nieuw samengesteld gezin zijn het eerder breekpunten

Niet elk kind gaat die nieuwe partner even makkelijk aanvaarden. En er zijn kinderen die het de nieuwe partner behoorlijk moeilijk kunnen maken. Zie dat gedrag van je kinderen. Spring niet dadelijk in hun verdediging, sommige kinderen kunnen echt erg vervelend doen en dat gedrag moet begrensd worden. Daarom is het belangrijk dat je ook aan je kinderen duidelijk maakt dat je nieuwe partner wel degelijk een deel van het gezin wordt en niet zomaar een bijrolletje speelt.

Samenwonen?

Toch niet dadelijk. Wacht daar gerust lang genoeg mee, je zal zelf wel voelen wanneer het de moment is. En als je dan samen die grote nieuwe stap zet, neem die stap dan ook samen. Probeer samen een nieuwe woonst te zoeken, koop samen wat nieuwe spulletjes, richt samen het huis verder in… En hernieuw ook eens de bestaande huisregels, ook voor de kidneren. Wanneer iemand anders in jullie leven komt, is het misschien niet slecht om ook met zijn/haar regels rekening te houden.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)