> Advies > Van de single coach > Onverbiddelijke zoener

Van de single coach

De onverbiddelijke zoener

Probeer je een vrouw op een eerste date te kussen? Wanneer kan het en wanneer doe je het beter niet? Wel… Daar is geen pasklaar antwoord op te geven, maar enkele richtlijnen kunnen je wel op weg helpen.

Dating tips van Single Coach Mieke

Uiteraard lijkt het me logisch dat een van de eerste voorwaarden is dat ze is komen opdagen en dat ze minstens een uur met je heeft doorgebracht. En tijdens dat uur moet ze minstens een kwartier aan het lachen geweest zijn of op zijn minst geglimlacht hebben. Vrouwen die niet lachen op een eerste date, zelfs niet glimlachen, komen gewoon omdat ze zich verplicht voelen. Waarschijnlijk ben je absoluut haar type niet en heeft de eerste blik haar compleet verstard. Want meestal glimlachen en lachen vrouwen heel wat af tijdens die eerste dates. Dat gebeurt vaak erg spontaan en je hoeft helemaal geen grappenmaker te zijn om haar zover te krijgen, ze glimlacht alleen al van ‘contentement’.

Een vrouw kussen op je eerste date, doe je uiteraard alleen maar als er al een aanraking geweest is tijdens het gesprek. En best komt die eerste aanraking van haar. In het algemeen is het zo dat vrouwen, tijdens een gesprek, makkelijker iemand aanraken die ze graag hebben. Dat doen ze door je een elleboogduwtje te geven, een vlek af te vegen, een pluisje weg te halen van je trui, een hand op de schouder of op de bovenarm te leggen, een hand vast te houden als iemand het even moeilijk heeft, of gewoon een knuffel te geven.
Wanneer ze jou op jullie eerste date dus aanraakt, is het vaak een integraal teken dat ze je graag mag en is de kans dat je haar mag kussen veel groter. Uiteraard kan je als man wel wat dingen doen om die aanrakingen uit te lokken. Je kan zelf aan haar vragen of je haar mag aanraken. Klinkt raar, ik verklaar mij nader… Als je haar complimenteert over haar leuke jurk en je zegt erbij: ‘Dat lijkt me een zachte stof, mag ik even voelen’, dan vraag je eigenlijk toestemming om haar aan te raken. Dat truckje kan je toepassen met allerlei dingen: een ring die je eens van dichterbij wil bekijken, waar door je haar hand kan vastnemen. Oorbellen die je even wil bewonderen, waardoor je haar haar achter haar oren moet steken. Enzovoort.
En wanneer je met haar in gesprek bent zijn er voldoende gelegenheden om haar aan te raken. Eventjes spontaan een hand op haar schouder of haar bovenarm leggen heeft niets bedreigends in zich. Omdat het sociaal geaccepteerde aanrakingen zijn. En dus een ideale manier om je eerste date even kort aan te raken en je kans op die eerste kus te verhogen.

Hoe vaak ze lacht en of ze je aanraakt zijn dus belangrijke signalen. Maar daar gaat het meestal niet fout. De grootste faalkans voor die eerste kus, ligt niet in de afwijzing maar in het gebrek aan durf. De meeste vrouwen vinden nog steeds dat de man het initiatief moet nemen om hen te kussen (nadat ze uiteraard eerst duidelijk hebben gemaakt dat het wel ok is voor hen om gekust te worden)
Want wanneer jij geen initiatief neemt en geen actie onderneemt, neemt de kans toe, dat die bevallige dame al op je eerste date gaat twijfelen. En gaat denken dat jij haar helemaal niet zo heel leuk vindt, als je haar met je woorden wilt doen geloven.
Durven is dus belangrijk, ergens toont het ook een stukje van je mannelijkheid. Je gaat voor wat je wilt en je wil haar. Een gevoel dat cruciaal is, ook achteraf, want het zorgt ervoor dat een vrouw zich tot jou aangetrokken blijft voelen.

Maar goed, er bestaat ook nog steeds de kans dat je afgewezen wordt, dat is zo. Je kan uiteraard wel wat testen of ze door jou gekust wil worden.
Wanneer je in bijvoorbeeld een museum bent, of ergens in de natuur, probeer dan eens het volgende: pak haar hand en neem haar bijvoorbeeld mee naar iets wat je haar wilt laten zien. Knijp onderweg, terwijl je je verhaal aan het vertellen bent, een keer zachtjes in haar hand. Let vervolgens op of ze terug knijpt. Als ze terug knijpt is dat een goed teken dat ze die kus van je wil. Blijf haar hand vasthouden, ook al zijn jullie al aan het item beland dat je haar wou laten zien. Als ze niet meteen haar hand terugtrekt, zit je goed.

Ook tijdens het gesprek op die eerste date kan je weten of ze door jou gekust wil worden. Kijk tijdens het gesprek in haar ogen en vervolgens naar haar lippen, om dan weer in haar ogen te verdrinken. En doe dat meermaals. Als je haar precies hetzelfde zien doen, dan wil ze die eerste zoen zeker van je.

Een ander goed moment is op het einde van een date: stel voor om haar mee mag begeleiden naar haar wagen, indien ze dit niet afstrijdt, is de kans groot dat ze wil gekust worden.

En mannen, ga er dan ook voor! Kijk naar haar, stop met praten, leg je hand op haar gezicht en kus haar. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.
Want zelfs als je een foute inschatting gemaakt hebt, maakt het eigenlijk niet uit. Het is fijn als vrouw te voelen dat iemand je wil kussen. De teleurstelling is vaak groter wanneer het niet eens geprobeerd wordt! Dus wees die die onverbiddelijke zoener!
 

 

 


 

test

Over de auteur

Mieke Mievis is in 1998 afgestudeerd als seksuologe aan de KU Leuven. Daarna heeft zij haar postgraduaat in systeemtherapie gevolgd van 1998-2001 om als relatie en sekstherapeut aan de slag te kunnen. Zij startte haar eigen praktijk op in Ternat en heeft inmiddels ook een praktijk in Haacht lopen. Naast haar werkzaamheden als relatietherapeute bij Parship werkt ze voor de Vlaamse Overheid, waar ze dossierbehandelaar is rond het thema seksuele gezondheid. Dat thema behandelt ze ook vaak in de media. Zo heeft ze twee jaar een rubriek (lekkere lijven) gehad op de vroegere radiozender Donna, werkte ze mee aan het maandblad Milo en werd ze in een aantal radio- en televisieprogramma's gevraagd om haar expertise. Tegenwoordig heeft ze een vaste rubriek in de weekendbijlage de NINA en geeft ze geregeld lezingen over lichaamstaal, een thema waar ze in ' de zomer van 2007' mee op het scherm te zien was. Je kan haar ook nalezen in drie boeken: het lekkere Lijvenboek 1 en 2 en dit jaar verscheen 'Natuurlijk over Seks'. Sinds jaar en dag staat Mieke ook met artikelen de leden van Parship bij.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

Wanneer u op Partner zoeken klikt, accepteert u onze Algemene Voorwaarden en verklaart u ons privacybeleid te hebben gelezen.

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)