> Advies > Van de single coach > Profielfoto's voor online dating: wat wel en wat niet…

Van de single coach

Profielfoto's voor online dating: wat wel en wat niet…

Nog steeds te veel singles gebruiken niet de juiste profielfoto’s… En toch hoef je niet moeders mooiste te zijn om wel aantrekkelijk te zijn. Je hoeft gewoon de juiste foto’s te kiezen. Laat ons nog eens door de tips gaan.

Dating tips van Single Coach Mieke

 

Tip 1: Zorg dat er geen afgeknipte armen op de foto staan of dat je als man niet samen met een vrouw op de foto staat. Veel uitleg behoeft dit niet. Wil dat dan zeggen dat je altijd alleen op de foto moet? Nee, een groepsfoto waar je te zien bent met je vriendenkring of je sportclub kan uiteraard wel. Maar zorg er dan wel voor dat er minstens een foto van jou alleen opstaat, anders wordt het zoeken voor je profielbezoeker.

Tip 2: Kijk in de lens op minstens een foto en lach. Niets zo mooi als een man of een vrouw die aan het lachen is, echt aan het lachen. Laat een vriendin of vriend van je foto’s maken terwijl jullie allerlei idioterie aan het vertellen zijn. Wedden dat er een bijzonder ontwapenende foto zal tussen zitten?

Tip 3: Zorg voor het juiste licht. Te wit licht maakt een foto te koud en bij te geel licht, lijkt het dan weer of je een of andere zelfbruiner hebt opgedaan. Het mooiste licht is het licht net voor de zon ondergaat, dat is erg warm licht. En probeer het licht niet rechtstreeks op je gezicht te laten vallen, maar een beetje van opzij, dat geeft meer diepte.

Tip 4: Gebruik een vriend of vriendin om wat foto’s van je te maken. Want zeg nu zelf: foto’s die je van jezelf neemt voor een spiegel… het is en blijft een beetje zielig. Wat ook een absolute afrader is, zijn foto’s die je neemt met je webcam. Het licht van het scherm maakt dat je plots wel ziek lijkt, de kwaliteit is veel te laag, de camera staat in een verkeerde hoek en het lukt haast nooit om goed in de lens te kijken, wat een erg vreemde blik oplevert.

Tip 5: Benadruk je mooiste én je lelijkste kant. Iedereen van ons heeft een ‘betere kant’, laat die zeker zien! Maar stel dat je nu een nogal grote neus hebt, een erg opvallende moedervlek of nogal borstelige wenkbrauwen, benadruk deze eigenschappen dan net op de foto waar je heel erg aan het lachen bent. Mannen en vrouwen houden er niet van om bedot te worden. Een erg opvallend uiterlijk kenmerk verstoppen, loopt de eerste afspraak vaak niet goed af. En vergeet niet dat niet iedereen een grote neus persé lelijk moet vinden. Eerlijk zijn, daar gaat het om.

Tip 6: Zorg voor een heleboel verschillende foto’s. Zo kan ik mannen heel erg aanraden om er minstens een foto van jezelf in kostuum tussen te zetten. Hoe je het ook draait of keert, vrouwen blijven dat toch net iets aantrekkelijker vinden dan de short met witte kousen in de Adidasslippers. Voor de vrouwen mag er ook minstens een foto bijzitten van jezelf op een gekleed feest, zo eentje waar je extra werk hebt gestoken in je make-up en je haren. Verder mag je zeker een paar foto’s erbij zetten waar je in actie bent: in de tuin, een boek aan het lezen, je sport aan het uitoefenen,… Voeg er dus zeker foto’s bij waar je bezoeker je hobby’s mee kan ontdekken. Mensen houden er van als ze al een stukje mee mogen kijken in het leven van de ander. En wat vaak vergeten wordt: een foto van jezelf in een sociale context: bij vrienden op bezoek, tijdens een BBQ, op café,..

Tip 7: De achtergrond. Vooral vrouwen letten erg op de achtergrond van een foto. Een foto van jezelf in je eigen zetel thuis geeft iets helemaal anders dan wanneer je in de zetel zit van een hippe koffiebar, of in de zetel zit bij bomma thuis. Het is trouwens fijn om zo ook al een stukje van jezelf vrij te geven.

En als laatste: zorg dat je foto’s kloppen bij het profiel dat je geschreven hebt: als je zegt dat je erg sportief bent, maar er zit geen enkele foto van je bij terwijl je aan het sporten bent, dan is dat erg raar. As je schrijft dat je spontaan en vrolijk bent en je trekt alleen maar een serieus gezicht… Als je schrijft dat je erg sociaal bent en je plaatst alleen foto’s waar je alleen opstaat… Je begrijpt het wel…
 

test

Over de auteur

Mieke Mievis is in 1998 afgestudeerd als seksuologe aan de KU Leuven. Daarna heeft zij haar postgraduaat in systeemtherapie gevolgd van 1998-2001 om als relatie en sekstherapeut aan de slag te kunnen. Zij startte haar eigen praktijk op in Ternat en heeft inmiddels ook een praktijk in Haacht lopen. Naast haar werkzaamheden als relatietherapeute bij Parship werkt ze voor de Vlaamse Overheid, waar ze dossierbehandelaar is rond het thema seksuele gezondheid. Dat thema behandelt ze ook vaak in de media. Zo heeft ze twee jaar een rubriek (lekkere lijven) gehad op de vroegere radiozender Donna, werkte ze mee aan het maandblad Milo en werd ze in een aantal radio- en televisieprogramma's gevraagd om haar expertise. Tegenwoordig heeft ze een vaste rubriek in de weekendbijlage de NINA en geeft ze geregeld lezingen over lichaamstaal, een thema waar ze in ' de zomer van 2007' mee op het scherm te zien was. Je kan haar ook nalezen in drie boeken: het lekkere Lijvenboek 1 en 2 en dit jaar verscheen 'Natuurlijk over Seks'. Sinds jaar en dag staat Mieke ook met artikelen de leden van Parship bij.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)