> Advies > Van de single coach > Te oud voor online dating?

Van de single coach

Te oud voor online dating?

Dit is wanneer je te oud bent voor daten: Nooit.

Dating tips van Single Coach Mieke

 

Je bent nooit te oud voor de liefde. Zelfs als je tachtig bent ben je niet te oud voor de liefde of om nieuwe mensen te ontmoeten.
Nochtans lijkt het lastiger om een partner te vinden naarmate je ouder wordt. En dat is ook gedeeltelijk zo, maar die heeft niet persé met je leeftijd te maken..
Als eerste reden is er je lichamelijke aantrekkelijkheid. Naarmate mensen ouder worden, is het normaal om een beetje te verslonzen. Dit geldt zowel voor mensen die lang vrijgezel zijn, als voor mensen in een relatie. Je komt aan, besteedt minder aandacht aan je uiterlijk en accepteert een minder goede verzorging als onderdeel van het ouder worden. Er wordt minder gesport (de heup of de knie wil niet mee), haast geen nieuwe kleren gekocht (de kast hangt toch al vol), geen parfum meer op gedaan (voor wie zou ik), make-up wordt vergeten (ik kom bijna niet meer buiten dus voor wie zou ik het doen)...
Maar, iemand die ouder is én een goede conditie heeft en er verzorgd uitziet, kan buitengewoon aantrekkelijk zijn. Vooral oudere mannen hebben heel wat aantrek van jongere vrouwen.
Ee nadere reden is dat je vooraf al erg goed bepaald hebt welke nieuwe partner je wil? Net omdat je idee al zo concreet is, is de vijver waar je uit kan vissen erg klein.

Een tweede reden is de grootte van je visvijver. De meeste twintigers ontmoeten zoveel mogelijk mensen en lopen per ongeluk tegen hun partner aan. Maar eens de vijftig gepasseerd is de vijver al een heel stuk kleiner geworden. En als jij dan ook nog eens een heel concreet idee hebt van wie je wilt daten, kan de vijver waaruit je kunt vissen wel heel erg klein worden. En dat heeft dus niet alleen met de leeftijd te maken. Wanneer je een bloedmooie jonge dame bent die menig mannenhart sneller laat kloppen, maar je wijst constant iedereen af omdat die persoon niet helemaal beantwoord aan de ellenlange eigenschappenlijst die je ideale man moet zijn, dan blijf je alleen.
Als een oudere dame van Vijftig zicht goed verzorgt, gaat sporten en uitstraalt dat ze weet wat ze wil in het leven, zal ze misschien door minder mannen aangesproken worden dan de blonde jonge dame. Maar ze weet hoe met mannen te praten, is charmant en krijgt de meeste mannen dus wel naar een tweede date!

Wat moet je dan wél doen als je al wat ouder bent en toch nog Amor wil ontmoeten? Buitenkomen! De liefde zal niet opeens in je schoot geworpen worden. Er zijn genoeg manieren om iemand te vinden.
Uiteraard kan je tegenwoordig online iemand van jouw leeftijd ontdekken. Daar zijn speciale datingsites voor en op bijna elke datingsite kan je je leeftijdscategorie ingeven. Verder heb je tegenwoordig ook speeddaten tot 80 jaar! Zo leer je op een avond al snel een twaalftal nieuwe singles kennen. Voor iets oudere mensen zijn er ook verschillende verenigingen: gaande van de Okra, petanqueclub, turnclubs,… Maar als je de lokale krantjes even uitpluist, merk je al snel dat er heel wat activiteiten geboekt staan voor iets oudere singles: dansnamiddagen, Yoga, Bingo, kwissen…
Een gezonde geest, een gezond lichaam en elke week weer een nieuwe ontmoeting
 

test

Over de auteur

Mieke Mievis is in 1998 afgestudeerd als seksuologe aan de KU Leuven. Daarna heeft zij haar postgraduaat in systeemtherapie gevolgd van 1998-2001 om als relatie en sekstherapeut aan de slag te kunnen. Zij startte haar eigen praktijk op in Ternat en heeft inmiddels ook een praktijk in Haacht lopen. Naast haar werkzaamheden als relatietherapeute bij Parship werkt ze voor de Vlaamse Overheid, waar ze dossierbehandelaar is rond het thema seksuele gezondheid. Dat thema behandelt ze ook vaak in de media. Zo heeft ze twee jaar een rubriek (lekkere lijven) gehad op de vroegere radiozender Donna, werkte ze mee aan het maandblad Milo en werd ze in een aantal radio- en televisieprogramma's gevraagd om haar expertise. Tegenwoordig heeft ze een vaste rubriek in de weekendbijlage de NINA en geeft ze geregeld lezingen over lichaamstaal, een thema waar ze in ' de zomer van 2007' mee op het scherm te zien was. Je kan haar ook nalezen in drie boeken: het lekkere Lijvenboek 1 en 2 en dit jaar verscheen 'Natuurlijk over Seks'. Sinds jaar en dag staat Mieke ook met artikelen de leden van Parship bij.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)