> Advies > Van de single coach > Tekst op je dating profiel: tips & tricks

Van de single coach

Tekst op je dating profiel: tips & tricks

Je dating profiel is je uithangbord. Sterker, het is je verkoopstrategie en reclamecampagne. Het is jouw manier om iemand zijn interesse op te wekken. Het moet de andere overtuigen om met jou te beginnen praten of chatten. Daarmee heb je nog geen relatie, maar zorg je er alleszins wel voor dat je de kans verhoogt dat iemand met je wil mailen, bellen en eventueel zelfs een afspraakje wil maken.

Dating tips van Single Coach Mieke

 

Tip 1: Vul je profiel volledig aan en doe dat van de eerste keer. Heel wat singles maken een profiel aan en vullen het maar half in. Vaak met het idee dat ze het later dan wel zullen aanvullen. Wat ze vergeten is dat de eerste weken dat je profiel verschijnt je de meeste bezoekers krijgt (omdat je nieuw in de vijver bent komen alle vissen eens snuffelen). Maar als je dan je profiel maar half hebt ingevuld… dan is de eerste indruk dadelijk voorbij. Een bijkomend voordeel van een goed ingevuld profiel is dat mensen langer op je profiel aanwezig zullen zijn. Hierdoor zal de kans op succes ook weer groter worden. Als iemand in een oogopslag ziet dat er niets staat ingevuld dan zal hij of zij al snel doorklikken naar een ander profiel.

Tip 2: Zet geen negatieve tekst op je profiel
Ik wil geen man die nooit uit zijn luie zetel komt, ik wil geen voetbalfan, ik wil geen kattendame, ik wil geen vrouw die alleen maar wil kuisen in het weekend,…. Als je de hele tijd loopt te benadrukken wat je niet wil, dan kom je niet alleen erg negatief over. Maar uiteindelijk zal diegene die je profiel leest nog steeds niet weten wat je dan wél wil. En dat maakt dat mensen snel wegklikken. Schrijf dus net wat je wel zoekt. Zeg eerder dat je houdt van reizen en op zoek bent naar een avontuurlijke man dan dat je geen man wil die nooit uit zijn luie zetel komt.’
Tip 3: Leg de nadruk op je gevoel en niet op de informatie
Een vaak gemaakte fout, zeker door mannen. In profielen lees ik maar al te vaak een opsomming van alle dingen die mensen doen. Jullie hebben vast al koppels horen zeggen aan hun omgeving: ‘wij hadden elkaar nooit aangeduid op een datingsite, want wij zijn erg verschillend in de dingen die we doen’. En wat maakt dat het dan toch iets geworden is: het gevoel.
En toch kan je dat gevoel wél in je profiel steken. Vertel niet dat je graag gaat eten, maar vertel over het ene gerecht dat een bijzondere betekenis in je leven heeft omdat het bijvoorbeeld het lievelingsgerecht van je oma was. Vertel waar je blij van wordt, waarom je de laatste keer gehuild hebt, hoe je je even wanhopig hebt gevoeld, wat je opnieuw hoop heeft gegeven, wanneer je je de laatste keer echt gelukkig hebt gevoeld,…
Vertel wat je belangrijk vindt ,waar je passies liggen, waarvan je hart en hele lijf warm wordt. Laat dus zien wie je bent en niet wat je doet.
 

test

Over de auteur

Mieke Mievis is in 1998 afgestudeerd als seksuologe aan de KU Leuven. Daarna heeft zij haar postgraduaat in systeemtherapie gevolgd van 1998-2001 om als relatie en sekstherapeut aan de slag te kunnen. Zij startte haar eigen praktijk op in Ternat en heeft inmiddels ook een praktijk in Haacht lopen. Naast haar werkzaamheden als relatietherapeute bij Parship werkt ze voor de Vlaamse Overheid, waar ze dossierbehandelaar is rond het thema seksuele gezondheid. Dat thema behandelt ze ook vaak in de media. Zo heeft ze twee jaar een rubriek (lekkere lijven) gehad op de vroegere radiozender Donna, werkte ze mee aan het maandblad Milo en werd ze in een aantal radio- en televisieprogramma's gevraagd om haar expertise. Tegenwoordig heeft ze een vaste rubriek in de weekendbijlage de NINA en geeft ze geregeld lezingen over lichaamstaal, een thema waar ze in ' de zomer van 2007' mee op het scherm te zien was. Je kan haar ook nalezen in drie boeken: het lekkere Lijvenboek 1 en 2 en dit jaar verscheen 'Natuurlijk over Seks'. Sinds jaar en dag staat Mieke ook met artikelen de leden van Parship bij.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)