> Advies > Het eerste contact > Met complimenten meer kans op succes

Het eerste contact

Met complimenten meer kans op succes

Als u goed bent in het complimenteren van een ander, verhoogt u uw kansen in de zoektocht naar een partner. Het geven van complimenten is een uitstekend instrument om iemand aan u te binden. Vooral bij die eerste ontmoeting. Een geslaagd compliment is wel afhankelijk van hoe u die geeft en wat de inhoud daarvan is.

Met complimenten meer kans op succes

Op het juiste moment

Een compliment krijgen is fijn. Een compliment geven is andere koek. Veel mensen vinden het moeilijk iemand te vlijen. Puur uit verlegenheid of angst dat u een negatieve reactie krijgt. Maar keer het eens om. Zelf zult u het ook leuk vinden om te horen dat iemand u aantrekkelijk vindt. Dat u mooie ogen heeft of een charmante stem, betekent echter niet dat het compliment meteen geslaagd is. Complimenteren vraagt namelijk om het juiste moment en de juiste vorm.

Loftrompet

Het klikt tijdens de eerste ontmoeting en u bent vol lof over deze potentiële kandidaat. Eigenlijk kunt u niet wachten om direct de loftrompet over hem of haar te steken. Logisch, want u bent enthousiast en dit is misschien wel de liefde van uw leven. Probeer toch niet direct alles te onthullen. Dit kan opdringerig overkomen en averechts werken. Bedenk eerst waarover u de ander wilt complimenteren en zorg dat u zo specifiek mogelijk bent. Daarnaast is het belangrijk dat u echt contact maakt. Let daarom goed op uw lichaamstaal. Kijk bijvoorbeeld niet naar de grond of naar de lucht. De boodschap komt beter aan als u de ander vriendelijk in de ogen aankijkt. Vervolgens geeft u het compliment. Uit verlegenheid praat u misschien binnensmond, let er daarom op dat u goed verstaanbaar bent. Glimlach en zwijg nadat u het compliment heeft gegeven. Zo geeft u extra kracht en betekenis aan het compliment en wordt dit beter door de ander ontvangen.

Oprecht

Tot slot: maak complimenten alleen als u het oprecht meent. Wanneer u de ander complimenteert omdat het zo zou horen, prikt hij of zij er zo doorheen en u valt door de mand. Over het algemeen hebben mensen gevoelige antennes voor onoprechtheid. Kijk daarnaast ook uit voor gevoelige gebieden wat vaak aankomt op uiterlijke kenmerken van iemand.

Een aantal geslaagde complimenten op een rij:

1. "Ik ben gek op je prachtige glimlach. Daar word ik zo blij van." - Aardig, romantisch en charmant. Wordt vaak stralend beantwoord. 2. "Je ziet er stralend uit." . Komt altijd goed aan en wordt goed beloond door de ander. 3. "Je ruikt heerlijk" - Iets intiemer en laat zien dat u deze potentiële partner werkelijk aantrekkelijk vindt.

Een aantal minder geslaagde complimenten op een rij:

1. "Naast jou verdwijnen zelfs de sterren in het niets" - Te overdreven. Leg het er niet te dik bovenop. 2. "Je hebt wonderschone ogen" - Is aardig bedacht, maar is inmiddels redelijk cliché. 3. "Jij hebt ongelooflijk mooie tanden" . als u geen tandarts, manicure of opticien bent, werken uitspraken over tanden, nagels of wenkbrauwen eerder verstorend.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)