> Advies > Het eerste contact > Online contacten leggen: hou het spannend

Het eerste contact

Online contacten leggen: hou het spannend

Met de komst van internet is een geweldige manier ontstaan om nieuwe personen te leren kennen. De traditionele kroeg, vereniging en werkvloer zijn allang niet meer de enige plekken om contacten leggen. Maar sommige mensen missen op internet wel een bepaalde spanning. Hoe gaat u daarmee om?

Online contacten leggen: hou het spannend

Nieuwsgierigheid, verrassingen, hartkloppingen... Tijdens uw online zoektocht naar die grote liefde komt u zo veel intense gevoelens tegen. Vooral de eerste weken kent iedere dag een spannend moment. Namelijk het moment dat u de computer aanzet en misschien een nieuw bericht vindt in uw e-mail, of op de site van uw online contactbureau. Maar, de ideale partner hebt natuurlijk niet van de een op de andere dag gevonden. Vaak hebt u met tientallen mensen contact gehad voor u denkt: dit is hem (of haar)! En sommige mensen raken een beetje murw van zoveel contacten en reageren alleen nog maar met standaardberichtjes. Waardoor het plezier en de spanning stukken minder worden.

Wat wil ik?

Linda Balk is psycholoog, ze kent het probleem en adviseert vooral niet te snel op te geven, 'het zou een vergissing zijn om je online profiel te wissen als je genoeg hebt van steeds dezelfde vragen'. En zelfkennis is het toverwoord. 'Veel mensen weten eigenlijk niet waarnaar ze op zoek zijn en reageren daarom steeds met dezelfde standaardberichten. En vervolgens zijn ze verbaasd als ze er genoeg van krijgen'. Linda Balk adviseert om in dit geval door te gaan met je leven en misschien zelfs een pauze in te lassen, om er zo achter te komen wat je wensen zijn.

Voorkom een vast patroon

'Wie standaard in de middagpauze vanaf de werkplek een paar regels mailt, moet niet verbaasd zijn als dat tot irritaties leidt. Als u de tijd neemt om in alle rust met een kopje thee of glaasje wijn uw contacten te onderhouden, kan dit heel leuk zijn. Hou daarbij de volgende begrippen in uw achterhoofd: flexibiliteit, inlevingsvermogen en nieuwsgierigheid. En hebt u eigenlijk geen zin om achter de pc te gaan zitten, doe het dan ook niet en sla het lekker een dagje over'.

Blijf persoonlijk

Let erop dat u persoonlijke berichten stuurt, over zaken die zowel de ander als uzelf interesseren. Met een standaardbericht hebt u weliswaar aan de verplichting voldaan, maar u opent er geen dialoog mee, en u toont geen oprechte interesse. Daarom is het volgens Schiller belangrijk al bij de keuze van een contactpartner goed op te letten. 'Zoek mensen uit aan wie je iets opvalt, waarover je later een opmerking kunt maken. Zo ontstaan goede gesprekken'. En geef de ander ook wat informatie waar die iets mee kan. Als u niets loslaat over uw hobby's of uw ideeën, dan is het voor uw contactpartner lastig om persoonlijke interesse te tonen.

Wees creatief

Ieder mens is creatief, doe daar iets mee. Een nieuwe insteek is olie op het vuur van de spanning. Vergelijk deze twee vragen: 'Heb je broers of zussen?' en 'Welk dier zou je graag willen zijn? En waarom?' U raadt al welke vraag tot meer spanning leidt. Of als u een afspraak maakt, vergelijk deze twee voorstellen: 'Ik zie je in het café, je herkent me aan een blauwe jas,' of 'Ik zie je vanavond op de kermis, ik sta bij de draaimolen met twee suikerspinnen'. U kunt zich gemakkelijk voorstellen welk afspraakje uitdagender is. Succes, én... veel plezier!

U wilt nu de proef op de som nemen en onze tips gaan toepassen? Stel u zich hier dan op de hoogte van het Parship-principe.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)