> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Dating tips: wat als het stilvalt?

Nieuw bij PARSHIP

Dating tips: wat als het stilvalt?

Je hebt een ijsbreker verstuurd en er zijn wel wat overeenkomsten. Drie of vier mailtjes gaan heen en weer en dan valt het plots stil. Daar had een van onze mannelijke leden last van... Onze Singles Coach vertelt:

Dating tips: wat als het stilvalt?

Deze mannelijke single was nog maar pas twee weken met internetdating bezig. Hij merkte op, dat gesprekkken wel eens durfde stilvallen. Op de vraag wat hij daar dan aan deed, moest hij eerlijk bekennen dat hij weinig actie ondernam. ‘Als het stilvalt dan zal dat wel betekenen dat ze niet geïnteresseerd is’.

Dat kan, maar meestal is dat niet de oorzaak. De regels van een datingsite liggen soms wat anders dan sociale regels. Niet iedereen die zich ingeschreven heeft op een datingsite neemt tijd genoeg om een antwoord te formuleren, ook al hebben ze wel de tijd gehad om de datingsite te bezoeken en in te loggen. Mensen hebben die week de kinderen, hebben een sportavond, hadden al een avondje gepland met vrienden, zijn op shortski... Redenen die met andere woorden niets met jou of met je profiel te maken hebben.

Of... misschien is het wel stilgevallen omdat je geen nieuw onderwerp in de conversatie hebt aangebracht. Je kan best enkele mails schrijven die betrekking hebben op de ijsbreker, maar dat is niet onuitputtelijk. Vergelijk het gerust met iemand ontmoeten op een feestje: je kan drie of vier dingen zeggen over de muziek of de drank of de zaal, maar dan is het ook de bedoeling dat je met andere thema’s komt, anders valt er een stilte. Wanneer er een stilte valt in een gesprek, ga je sneller die stilte willen doorbreken omdat je naast die persoon staat en het anders oncomfortabel begint te voelen. Dat vervelende gevoel heb je niet bij internetdating. Vandaar dat mensen het ook iets makkelijker laten uitdoven.

Mijn advies aan mensen die daten via een dating site: kijk eens naar de profielen die je leuk vond en waar het gesprek is stilgevallen. Schrijf hen opnieuw aan met de vaststelling van het stilvallen en vertel iets over jezelf dat ook te maken heeft met hun profiel.

Bijvoorbeeld: Ik merk dat onze leuke conversatie even is stilgevallen. Op je profiel las ik dat je graag naar de film gaat. Afgelopen weekend ben ikzelf ook nog eens met vrienden naar de film getrokken. We zijn gaan kijken naar...

Vervolgens vertel je wat jij ervan vond en vraag je aan haar of dat ook haar filmkeuze zou geweest zijn. En we zijn weer aan de gang!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)