> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Dating tips van de Singles Coach

Nieuw bij PARSHIP

Dating tips van de Single Coach

Nog niet lang single of net al te lang naar je zin en je hebt eindelijk jezelf overtuigd dat je je wil inschrijven op een datingsite. Online daten lijkt je dé uitgelezen manier om succesol te daten en je kans op een nieuwe liefde te vergroten. Maar hoe gaat dat en hoe doe je dat, zo van achter je pc een partner vinden?

Dating tips van de Single Coach

1) Vul je profiel helemaal in.

Je kan moeilijk enige sympathie of interesse voelen voor iemand die alleen heeft ingevuld hoe oud hij/zij is en dat hij/zij graag gaat eten. daarmee weet je niets en kan je dus ook moeilijk een gesprek mee aanknopen.

2) Als je je profiel invult, maak het dan persoonlijk genoeg

Wil dat zeggen dat je profiel op je datingsite een half dagboek moet worden? Nee. Maar je moet het wel persoonlijk maken. Schrijf niet: Ik ga graag uit eten. Iedereen gaat al wel eens graag uit eten. Dat is niets nieuws, daar prikkel je niemand mee. Probeer eens te schrijven waarom je graag uit gaat eten en maak het thema ook persoonlijker. In het gezelschap van vrienden schuif ik mijn benen graag onder tafel in een Italiaans restaurant. Genieten van een eenvoudige maar eerlijke keuken, vol verse ingrediënten met een goed glas wijn, daar sluit ik graag mijn drukke werkweek mee af. Nu heb je gezegd dat je een sociaal leven belangrijk vindt, dat je een drukke job hebt, dat je houdt van eenvoudige gerechten, dat je houdt van de Italiaanse keuken.

3) Als je een glimlach verstuurt, zet er dan een persoonlijke boodschap bij.

Best een boodschap die aansluit bij het profiel van de persoon waar je de glimlach naar stuurt. Bijvoorbeeld: je ziet in zijn profiel dat hij graag reist. De boodschap zou dan kunnen zijn: ‘ ik zie dat je graag reist. dat vind ik zelf ook enorm fijn. Mijn laatste reis ging naar... Daar heb ik ... ontdekt. In de toekomst wil ik zeker nog naar... Wat zijn jouw ervaringen? Ik kijk uit naar je antwoord.’

4) Oppassen met ironie.

Succesvol daten en humor gaan samen, dat had je al begrepen. Hoewel Britse humor erg leuk is, kan je je maar beter bewust zijn dat het geschreven woord niet altijd even duidelijk is of dat niet iedereen goed de nuance in geschreven taal kan aanvoelen. Hetgeen je mist bij online dating is de non-verbale communicatie (en verbale in die zin dat je de manier waarop iemand iets zegt ook niet kan horen) en die is net belangrijk bij ironie.

5) Laat een foto zien van hoe je écht bent

Uiteraard heb je nog ergens een foto liggen van op een feest enkele jaren geleden na een kappersbeurt van enkele uren en dat verduiveld duur jurkje. Of die ene foto die werd genomen op dat congres toen je dat prachtige kostuum aan had. Maar ben jij dat? Laat zien wie je bent. Als je graag een boek leest, neem dan een foto waar je ergens aan een tafeltje geniet van je kop koffie terwijl je een turf vasthebt. Als je graag reist, mag er gerust een foto op staan van jou ergens op een van je bestemmingen. Niets getruceerd, geen photoshop, mensen houden van echtheid en willen bij de eerste date niet voor (negatieve) verrassingen komen te staan .

6) Je partner voor een langdurige relatie is geen keurwaar.

Je bent aan het mailen en het is leuk. Je vraagt om zijn/haar foto te zien. Die krijg je toegestuurd en wanneer de foto zichtbaar wordt denk je ‘ Deze persoon zou ik in het echte leven waarschijnlijk niet eens hebben aangesproken’ . Ik denk dat je ook best niet altijd alleen op een foto kan afgaan. Sommige mensen hebben nu eenmaal geen mooie foto van zichzelf en ‘pakken’ niet goed op foto. Maar ze zijn in het echt wel mooi, of hebben een zeer mooie stem, of kunnen kijken tot in je hart. Vandaar dat ik ervoor pleit om toch een eerste date te hebben met iemand. Het is beter dat je iemand toch één keer ziet, maak daarna je beslissing pas. Trouwens, het idee van ‘dit is mijn type niet’ is ook niet echt juist. Je kan op echt ieder type verliefd worden, al kan je niet tot ieder type aangetrokken zijn. Doe dus even de moeite om iemand te leren kennen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)