> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Nooit te oud voor liefde

Nieuw bij PARSHIP

Nooit te oud voor liefde

Het is natuurlijk een grote misvatting dat liefde alleen voorbehouden is aan de jeugd. Liefde is altijd mogelijk.

Online dating en alleenstaande ouders

Het is natuurlijk een grote misvatting dat liefde alleen voorbehouden is aan de jeugd. Liefde is altijd mogelijk. Maar naarmate je ouder wordt, kunnen je slechte ervaringen je in de weg staan om een nieuwe vlam te vinden.

We horen wel eens dat het niet makkelijk is voor mensen boven de 50 om (opnieuw) een partner te vinden. Dat ligt in elk geval niet aan het aantal 50-plussers dat online dating probeert – want die zijn er in overvloed. Vaak heeft dat te maken met de (negatieve) ervaringen in liefde die zij meedragen.

De twijfels leiden ertoe dat men elkaar minder makkelijk aanspreekt of dat bepaalde verwachtingen een contact in de weg zitten. Ervaringen die we in de liefde opdoen, vormen ons en laten ons anders handelen dan we eigenlijk zouden willen. Eerdere liefdeservaringen leiden ertoe dat je kan leren van fouten of situaties. En één ding is zeker; je bent nooit te oud om te leren.

Maar wacht, zo negatief is het helemaal niet. De enige truc die je in gedachten moet houden, is dat je eerdere ervaringen – dus ook de negatieve – moet verwerken. Pas dan kun je klaar zijn voor een nieuwe liefde, welke leeftijd je ook hebt.

Laat de stereotypes over ouder worden gewoon los. Oud betekent zeker niet vergane glorie. Oud betekent niet vervagende schoonheid. Liefde kent geen leeftijd. Liefde is een gevoel, zonder tijdsbesef, dus het maakt niet uit hoe oud je bent. Liefde beleef je in het moment, dus geniet van dat moment!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)