> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Typische gevallen, nuttige tips en eenvoudige trucs

Nieuw bij PARSHIP

De 7 valkuilen

Op het internet naar de liefde zoeken is leuk - en spannend. De zoeker komt daarbij op een gemakkelijke en discrete manier tot een veel bredere selectie van mensen dan in het gewone, dagelijkse leven mogelijk zou zijn. De moderne weg naar de ware heeft wel een aantal valkuilen waar u op bedacht moet zijn.

Typische gevallen, nuttige tips en eenvoudige trucs

De valkuil van de illusie

Er is haast niets dat de fantasie zo prikkelt als online contact met een onbekende. Een handvol details, een paar bijzonder grappige of hartelijk aandoende regels zijn al voldoende om in het hoofd van de lezer een voorstelling van de ideale partner op te roepen - een zeer verleidelijke valkuil voor allen die op internet een partner zoeken. Daarom kunt u beter niet teveel tussen de regels door lezen en bij serieuze interesse het contact uitbreiden door telefonische gesprekken en een persoonlijke ontmoeting. Ander scenario: na de eerste e-mails weet u niet zeker of hij/zij überhaupt wel "de ware" kan zijn. Natuurlijk zou u op dit punt het contact kunnen beëindigen. Maar misschien moet u ook wat minder streng selecteren. Ten slotte is het voor niemand gemakkelijk om schriftelijk een goed beeld te geven van zijn/haar eigenschappen. En denkt u er ook over na in hoeverre u bij de keuze van een partner compromissen kunt sluiten. Wie bij ieder contact in zijn hoofd een lijst van eigenschappen naloopt ("Leest hij Russische romans? Danst hij? ...", "Is ze groot, slank, heeft ze lang haar...?"), zou zijn ware geluk - en dat is iets heel anders - kunnen mislopen.

De valkuil van het geklets

In plaats van met blikken en een aantrekkelijk uiterlijk scoort degene die op het internet een partner zoekt eerst alleen met het geschreven woord, voor sommigen een ongewone ervaring. Vele leden van Parship beslissen aan de hand van de door singles zelf geformuleerde notities in de rubriek "Ik over mezelf"of ze iemand een contactverzoek sturen. Hoe u met uw eigen "Ik over mezelf" interesse kunt wekken, leest u in ons advies 'Ik over mezelf'. Belangrijk: Het is beter hier in elk geval iets in te vullen dan helemaal niets. Vervolgens gaat het verder met e-mails - maar wat schrijft men aan een wildvreemde? Trap niet in de valkuil van het geklets! Ellenlange epistels met uw hele levens- en liefdesgeschiedenis zijn niet gepast als u iemand net hebt leren kennen. Probeer ook standaard zinsneden te vermijden. Want waarom wilde u nou juist haar/hem leren kennen?! Overigens: De ontvanger van een e-mail van een onbekende zou, indien mogelijk, na een paar dagen moeten antwoorden. Ten slotte is het niet echt eerlijk om degene die zich als eerste kwetsbaar heeft opgesteld lang in het ongewisse te laten.

De valkuil van het verleden

In bepaalde gevallen moet u echter bijzonder goed op uw nieuwe contact letten en voorzichtig zijn. Een alarmsignaal: als iemand veel over zijn/haar ex spreekt. Het komt vaker voor dan u denkt dat mensen al naar nieuwe contacten zoeken, terwijl ze, in elk geval innerlijk, nog gebonden zijn. Meestal zit daar geen kwade wil achter, maar alleen de wens om een nieuwe start te maken. Hoewel het ook wel goed kan gaan, is er toch een groot risico dat iemand die zich wil binden door zo iemand gekwetst wordt. Voor het geval u zelf nog niet helemaal vrij zou zijn: wees in elk geval eerlijk tegenover uzelf en anderen. Meer hierover leest u in 'Werkelijk vrij?'. De tweede alarmbel: als u het gevoel hebt dat iemand niet helemaal oprecht tegenover u is over zijn/haar levensomstandigheden. We hebben een aantal tips opgesteld voor de omgang met een Pinocchio. Vaak een indicatie: u mag hem/haar niet thuis bezoeken, ook niet als u elkaar al wat langer kent.

De valkuil van de foto

Wie hoopt op een relatie in het echte leven, moet bij een online flirt op tijd met een visuele indruk voor de dag komen. Velen zullen daarom eerst foto's uitwisselen. Kies weloverwogen uw foto: op uw foto moet u niet acht jaar jonger of tien kilo lichter zijn dan u nu bent. Ook is het niet verstandig als u in uw zwemkleding of te midden van al uw broers en zussen poseert. Maar pas op: uw nieuwe contact zal zich nogal overrompeld voelen, als u hem/haar ongevraagd een hele hoop foto's stuurt - van uzelf, van uw woonkamer, uw bad, uw kater Constantijn... - of meteen al in uw tweede e-mail uw liefde uitspreekt. Loop niet te hard van stapel - voor de 'kennismakingsetiquette'. Al neemt de meest temperamentvolle van u beiden het initiatief, het is toch de langzamere die uiteindelijk het tempo bepaalt.

De valkuil van de grootspraak

Wat als men vreest wegens een "tekortkoming"afgewezen te worden? Het is inderdaad zo dat mensen die sterk afwijken van het gangbare ideaalbeeld - slank, hoog opgeleid, met een goede baan en onbetwistbare schoonheid -, de meeste hindernissen moeten nemen bij het zoeken naar een partner. Het heeft echter weinig zin dan maar leugentjes om bestwil te vertellen of ernstige "schoonheidsfoutjes" te verzwijgen ("ze heeft er toch niet naar gevraagd"). Op het internet kan men weliswaar eerst indruk maken met een "mooie binnenkant", maar op een gegeven moment moet men zichzelf toch laten zien en dan doet een afwijzing des te meer pijn. Wees dus eerlijk.

De valkuil van de blind date

Goede randvoorwaarden voor een date: spreek af op een openbare plaats en beperk de duur van uw eerste ontmoeting tot een à twee uur. Als uw nieuwe contact de ware Jacob of Jacoba blijkt te zijn, kunt u immers altijd nog spontaan uw samenzijn verlengen. Over het algemeen hebt u het meeste succes als u zich zo normaal mogelijk gedraagt. In de dagelijkse omgang zou u uw gesprekspartner immers ook niet aan een kruisverhoor over allerlei pijnlijke ervaringen onderwerpen of meteen met klaagzangen en bekentenissen beginnen ... Let op de signalen die de ander uitzendt en ga verstandig om met lichamelijk contact. Aardige gestes - bijvoorbeeld, de heer betaalt de drankjes -, mag u gerust maken en ook aannemen. Nog meer tips vindt u in ons advies 'De eerste ontmoeting'.

De valkuil van het blauwtje

Al bij de eerste poging de partner van uw dromen vinden - dat komt wel vaker voor. Toch doet u er beter aan meerdere kandidaten in ogenschouw te nemen. Pijnlijke situatie: hoe vertelt u aan iemand die zich in vertrouwen voor u heeft opengesteld, met wie u misschien al telefonisch of persoonlijk contact hebt gehad, dat hij/zij niet de ware voor u is? Natuurlijk niet door telkens weer over iemands eventuele tekortkomingen te beginnen. Het is ook niet echt aardig om het contact zonder een woord af te breken. Het is beter om zo iemand een 'blauwtje te laten lopen' - kort, duidelijk en vriendelijk -, zoals u het omgekeerd ook voor uzelf zou wensen. Waarschijnlijk zult u ook zelf een paar keer een blauwtje lopen. Dat dit vaak helemaal niets met uw persoon te maken heeft, leest u in ons advies 'Een afwijzing - wat nu?'. En geen angst: met een beetje geluk is er al gauw een happy end in zicht.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)