> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Zet angst aan de kant

Nieuw bij PARSHIP

Zet angst aan de kant

Succesvolle kunstenaars of musici beschikken meestal over aangeboren begaafdheden. Sommige talenten kunt u echter ook zelf ontwikkelen; zoals het leggen van contacten. Behalve in het dagelijks leven, helpen goede sociale vaardigheden in de zoektocht naar een partner. Lees onderstaande tips die u helpen om sneller contact te leggen.

Zet angst aan de kant

Niet verlegen zijn

Terwijl contact leggen voor kinderen heel eenvoudig is, gaat het volwassenen een stuk moeilijker af. Als kind schroomde u vroeger vast ook niet naar onbekenden toe te stappen. En ontving u waarschijnlijk direct de aandacht die u eiste. De meerderheid van de volwassenen raakt deze vaardigheid in de loop van de jaren kwijt. Nu bedenkt u zich wel drie keer voordat u een onbekende aanspreekt. Vooral als het een aantrekkelijk persoon betreft, wordt de stap alleen maar groter. Van tevoren bedenkt u wat er mis kan gaan, en voor u het weet hebt u de kans aan u voorbij laten gaan. Jammer en totaal onnodig. Deze verlegenheid kunt u kwijtraken door te bedenken dat anderen zichzelf ook een bepaalde schroom aanmeten. Niet alleen u wilt andere mensen leren kennen, ook andere vrijgezellen hebben deze behoefte. Als u uw angst aan de kant zet, zult u waarschijnlijk versteld staan hoeveel positieve reacties u ontvangt.

Wees zelfbewuster

Mensen met een uitgesproken zelfvertrouwen hebben nauwelijks angst om op anderen af te stappen. Zij achten de kans als onwaarschijnlijk afgewezen te worden. Maar als u dan toch eens afgewimpeld wordt, vat het dan niet persoonlijk op. Probeer uw zelfbewustzijn te vergroten. Bedenk bijvoorbeeld dat iedereen zijn/haar sterke of zwakke punten heeft. Houd dit in uw achterhoofd als u op iemand afstapt; ook deze persoon, hoe aantrekkelijk ook, heeft zijn eigenaardigheden. Als u hier vaker bij stilstaat, zult u zien dat u steeds vaker nieuwe verzoeken durft te doen en niet bang bent om fouten te maken; want dat doet iedereen.

Toon interesse

Hoe meer interesse u in andere mensen toont, des te gemakkelijker u met hen in contact komt. Niet alleen het benaderen van individuen wordt zo toegankelijker, ook groepen mensen zijn beter bereikbaar; zolang u uw oren maar openhoudt. Als u bijvoorbeeld in de rij staat achter een gezelschap, concentreert u zich dan eens op de conversatie. Laat merken dat u geïnteresseerd bent in het gespreksonderwerp door af en toe een instemmende opmerking te maken, mee te lachen of te knikken. Vaak helpt dit al om opgenomen te worden in het gesprek en zo toegang te vinden tot anderen. Tot slot: oefen bovenstaande tips eens in de praktijk. Bij uw eerstvolgende ontmoeting met een Parship-lid zult u dan merken dat uw verlegenheid is afgenomen en het zelfvertrouwen is gegroeid. Succes!

Lees ook: 10 tips om contacten te leggen: Parship-10 tips

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)