> Advies > Partnervoorstellen & Profielen > Hoe u online profielen het beste kunt interpreteren

Partnervoorstellen & Profielen

Hoe u online profielen het beste kunt interpreteren

U klikt op ontelbaar veel partnervoorstellen en ziet door de bomen het bos niet meer? We laten u graag zien hoe u tussen dit ruime aanbod van leden, toch interessante en passende contacten opdoet.

Hoe u online profielen het beste kunt interpreteren

Is die ingenieur door zijn erg geestige 'Ik over mezelf' dat schot in de roos? Heeft hij meer kans dan zijn concurrent die geen zelfbeschrijving heeft, maar weer wel een regisseur is en saxofoon speelt? Een veelvoorkomend dilemma. Reden temeer om de Parship-profielen eens nauwkeurig onder de loep te nemen. Want waar op te letten bij het doorpluizen van al die boeiende profielen?

Aandachtspunten in korte beschrijving

Op het eerste gezicht valt u wellicht voor het 'beroep': een professor, een actrice - dat is niet onaardig! Wees u in dit soort gevallen bewust dat u hiermee kiest voor een baan, en niet voor een partner. U roept hiermee beelden op die niets te maken hoeven te hebben met de realiteit. Zo zou de professor zomaar een eigenwijze en humorloze 'ivoren-toren-geleerde' kunnen zijn, en de actrice een kille en berekenende dame die alleen oog heeft voor haar glitter- en glamour-bestaan. Het aantal 'kinderen' kan eveneens onrealistische beelden oproepen. Als u zichzelf bij de drie kinderen van kandidaat X direct ziet rondrennen als een volleerde kleuterleidster, stel uzelf dan in ieder geval de vraag: Hoe oud zijn die twee dochters en die zoon van hem eigenlijk? Een ander misleidend teken is 'laatste inlog': ligt de inlogdatum ver in het verleden, dan is het lid niet erg actief - of even op vakantie. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat diegene wacht op een bericht of e-mail voordat hij of zij weer inlogt.

Geen overhaaste conclusies

Let ook op bij de term 'burgerlijke staat'. Wie bij het woord 'gescheiden' meteen denkt: 'Die is alleen maar uit op een affaire', doet menig kandidaat onrecht aan. "Het is meer een indicatie voor hoelang de scheiding geleden is", aldus Parship-psychologe Nicole Schiller. Haar tip: in geval van een interessante kandidaat toch altijd contact leggen, maar dan ook gelijk de vraag stellen: Hoe lang ben je al gescheiden? U weet dan meteen hoe de vork in de steel steekt. Vermijd ook overhaaste conclusies bij 'sportieve activiteiten': niet elk persoon die tien sporten noemt, hoeft een sportief type te zijn. "Veel mensen noteren gewoon alle sporten die ze ooit hebben beoefend", ontdekte Schilller. "Die partijtjes voetbal in het park, die blauwe maandag aikido en dat al heel lang verlopen lidmaatschap van de fitnessclub; het zegt weinig over het sportieve leven dat de kandidaat nú leidt." En als iemand toch erg sportief blijkt te zijn, betekent dat ook weer niet dat hij of zij beslist hetzelfde van een partner verwacht, of. dat er te weinig tijd overblijft voor liefde.

Het Parship-diagram

"Staar uzelf niet blind op één zeer interessante karaktereigenschap, maar bekijk en interpreteer het Parship-diagram als een samenhangend geheel", adviseert Nicole Schiller. Het is niet aan te bevelen om match-punten te negeren of alleen contact te zoeken met mensen aan de onderkant van uw match-lijst ("Mij gaat het alleen om de eigenschap 'huiselijkheid'."). In zo'n situatie zullen uiteindelijk toch andere - en minder passende -eigenschappen in negatieve zin gaan domineren. Voor het omgekeerde geldt hetzelfde: een hoog aantal match-punten zal verdachte of onaangename eigenschappen niet zomaar wegnemen. Daarom raadt de psychologe aan meerdere kandidaten een kans te geven - stuur dus meerdere contactverzoeken! Want als u eenmaal een contactverzoek heeft gestuurd, wordt de keuze gemakkelijker: u kunt (weloverwogen) wikken en wegen. Ook weet u dan meteen waar u aan toe bent, of u wel een antwoord krijgt en heel belangrijk: hoe het antwoord u bevalt. "Heel veel leden proberen dit niet", zegt Schiller teleurgesteld. "Men focust nog te vaak op één enkel persoon, die het dan ook helemaal moet zijn. Erg jammer, want je kunt een contact altijd weer verbreken. Een e-mail verplicht je niet tot het maken van een afspraak."

Uitleg over alle karaktereigenschappen van een kandidaat vindt u in het Parship-diagram.

Hij of zij over zichzelf

De rubriek "Hij/Zij over zichzelf" biedt het subjectieve tegenwicht aan die 'harde' Parship-testresulaten. Het dwingt een potentiële kandidaat om met een gezonde dosis zelfkennis een persoonlijke beschrijving achter te laten. Hierdoor kunt u nog beter beoordelen of die perfecte match op karaktereigenschappen ook daadwerkelijk een persoonlijke klik kan opleveren. Als deze rubriek niet is ingevuld, dan hoeft dit geen slecht teken te zijn. U gooit zichzelf alleen iets meer in het diepe, aangezien u (nog) niet alles over deze kandidaat weet. Een contactverzoek zal uw natuurlijke nieuwsgierigheid belonen!
Stel ook kritische vragen in het geval er wel een "Hij/Zij over zichzelf" aanwezig is. Worden er zaken aangestipt waar u iets mee kan? Herkent u zich in de beschreven manier van leven - sluit u een dag ook het liefst af "met een goed glas rode wijn"? Waan u voor een moment in dat leventje van die kandidaat, en let bovendien op de manier waarop dit alles gezegd wordt. Want als u steeds moet gniffelen bij het lezen van de beschrijving heeft u in ieder geval al hetzelfde gevoel voor humor! Voelt u zich direct aangesproken ("Ik wil 's ochtends naast jou wakker worden"), ontdek dan snel of het echt klikt en stuur een contactverzoek - de keuze blijft immers aan u!

Klassiekers uit zelfbeschrijvingen

Kandidaten met fantasieloze standaardteksten ("Een dag is voor mij perfect als de zon schijnt.") moet u niet per definitie afschrijven. Niet iedereen is getraind in het schrijven van pakkende teksten die bij u direct de juiste snaar raken. Sommige mensen vinden het eng om zichzelf helemaal bloot te geven op papier. Haak daar op in met vragen als: Wat doe je dan als het regent? Wellicht komt u zo meer over deze kandidaat te weten, en ontdekt u waarom hij of zij volgens het Parship-principe goed bij u past. Bedenk bovendien dat de meest begenadigde schrijver niet altijd de beste partner hoeft te zijn. En velen vallen pas voor iemands charme na een telefoongesprek of tijdens een afspraak.
Kandidaten die bij de vraag over hun uiterlijk vaag blijven, houden zich blijkbaar liever op de vlakte in plaats van zichzelf in lovende bewoordingen aan te prijzen. Ook hiervoor geldt: vraag er gewoon naar, want misschien wil hij of zij niets liever dan direct een foto met u uitwisselen. Een echte klassieker onder de beschrijvingen is: "Ik wou dat ik kon ...... vliegen." Achter dit soort zinsneden gaat volgens psychologe Nicole Schiller de wens naar vrijheid en onbezorgdheid schuil. Problematischer wordt het als er staat: "Ik wou dat ik kon ...... de tijd terugzetten." De schrijver van een dergelijke tekst lijkt in het verleden te leven en staat waarschijnlijk niet volledig open voor iets nieuws. Confronteer die kandidaten daarom met deze eerste indruk als u er meer over weten wilt. Zo biedt u hen bovendien de kans om hun werkelijke levensvisie uit de doeken te doen. Hetzelfde geldt voor iemand die zeer hoge verwachtingen van een partner heeft. Draai niet om de zaak heen en hanteer de directe aanpak als u contact gaat leggen. Want met een zin als "Ik weet niet of ik volledig aan je verwachtingen kan voldoen, maar...' snijdt u het minpunt aan en is het slechts een kwestie van afwachten. En voor u het weet verdwijnen uw twijfels meteen bij het lezen van zijn of haar antwoord - het blijft spannend!<

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)