> Advies > Van een date naar een relatie > Dating dilemma: ben ik te egoïstisch?

Van een date naar een relatie

Dating dilemma: ben ik te egoïstisch?

Je hebt het als single helemaal voor elkaar: je hebt een puike baan, leuke vrienden, een heerlijk huisje. Je deelt je vrije tijd in zoals jij dat lekker vindt.

dating dilemma

Je hebt het als single helemaal voor elkaar: je hebt een puike baan, leuke vrienden, een heerlijk huisje. Je deelt je vrije tijd in zoals jij dat lekker vindt. Een prachtleventje, al zeg je het zelf. En toch kriebelt het. Je wilt een relatie. Maar dan betrap je jezelf op die gedachte: “ik wil dit leven helemaal niet kwijt. Ben ik egoïstisch als ik dit leventje helemaal niet op wil geven”. Simpel gezegd: ja én nee.

Het hangt – hoe logisch het ook klinkt – voor een zeer groot deel af van wat je nieuwe liefde wil. Vindt deze het ook prima om naast een gezamenlijk leven een eigen ding te doen? Misschien heeft je nieuwe vlam ook wel zo een eigen leventje. Of wil hij/zij juist elk moment van de dag met jou doorbrengen?

Hoe vleiend het ook is dat iemand elke minuut met jou wil doorbrengen, jij zit daar niet op te wachten. Dan moet je eerlijk durven wezen: dit gaat niet werken. Jij hebt wel je ruimte nodig. Het belangrijkste is communicatie. Laat de ander weten dat die ook wel eens op het tweede plan komt. Dan bied je de ander ook de kans om er uit te stappen, als hij/zij geen genoegen neemt met die rol.

Maar een relatie is nu eenmaal geven en nemen. Dus je kan natuurlijk ook proberen om wat van jouw leventje op te geven, om met de ander te kunnen zijn. Je moet jezelf afvragen; is het me dat waard. Zo ja: dan ga je het vast niet vervelend vinden dat je een avondje minder vaak op restaurant gaat met je vrienden, maar die avond samen met je lief doorbrengt.

Ideaal is natuurlijk als je je leven zoals dat nu is kunt combineren met je relatie. Kun je bijvoorbeeld je nieuwe partner betrekken in je hobby of meenemen naar je wekelijkse avondje met vrienden? Best of both worlds, zullen we maar zeggen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)