> Advies > Van een date naar een relatie > Hoe weet ik nu of ik in de smaak val?

Van een date naar een relatie

Hoe weet ik nu of ik in de smaak val?

Deze vraag stellen veel singles wanneer ze het pad kruisen van iemand die ze leuk vinden.

Hoe weet ik nu of ik in de smaak val?

We transformeren van de ene op de andere dag in een soort detective. We ontleden de geringste aanwijziging om zo te achterhalen of die andere ons (ook) aantrekkelijk vindt. Blikken, woorden, gebaren, alles passeert verschillende keren de revue, onze hersenen draaien op volle toeren. En alleen maar om het antwoord op slechts één enkele vraag te kennen. “Val ik in de smaak bij die ander?” “Vindt hij of zij mij leuk?”

Het is ook niet ongewoon om het advies van onze vrienden te vragen. We beschrijven meerder keren dezelfde scène (ocharme onze vrienden). Uiteraard willen we dat ook zij tot de langverwachte conclusie komen...”ja natuurlijk!” Toch is het vrij gemakkelijk om deze vraag zelf te beantwoorden, want er is één regel waar niet snel van wordt afgeweken.

Als iemand u leuk vindt, doet deze persoon er alles aan om met jou in contact te komen en te blijven. En u gaat vermoedelijk hetzelfde doen. Via telefoon, mail en ontmoetingen zal ook de andere meer over u te weten willen komen of dingen willen delen.

De eerste voor de hand liggende reden is dat deze aantrekkingskracht hem of haar dwingt dit te doen. Contacten onderhouden met een persoon die we leuk vinden geeft immers plezier en daarom willen we dit zoveel mogelijk opnieuw beleven.

De tweede reden is dat wanneer men iemand aantrekkelijk vindt men koste wat kost wil voorkomen dat er een ander mee aan de haal gaat. Met andere woorden:men “bezet het terrein”.

Het beantwoorden van deze vraag wordt dan ook heel eenvoudig. Als uw voorstellen worden afgewezen, de ander lang doet over antwoorden of de ander met excuses komt, wees dan op uw hoede. Dit toont aan dat de interesse in u beperkt is en u niet als potentiele liefdespartner wordt gezien. Ga in dit geval ook geen excuses zoeken om de illusie kost wat kost in stand te houden. Strooi uzelf geen zand in de ogen. Als de ander écht geinteresseerd is, zal hij/zij proberen contact te onderhouden, zelfs ondanks drukke agenda, zorgen of vermoedheid (om maar wat excuses te noemen).

Indien de ander positief reageert op uw voorstellen en uw vragen snel beantwoordt is de kans groot dat de persoon in kwestie u ook leuk vindt. En in dit geval, staat er maar één ding te doen ... go for it!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)