> Advies > Van een date naar een relatie > Hij belt me nooit

Van een date naar een relatie

Hij belt me nooit

U bent aan het daten. De tijd die jullie samen doorbrengen is fantastisch en de weekenden vliegen voorbij, maar gewoon tussen door even bellen, dat gebeurt niet. De ene doet het niet omdat ze wisselende shiften heeft, de ander niet omdat hij/zijn gewoon niet houdt van telefoneren. Moet u daar een punt van maken als uzelf die dagelijkse korte contacten wel belangrijk vindt?

Hij belt me nooit

Een wijs man zei ooit: ‘als iemand je toont hoe en wie hij echt is, geloof hem en denk niet dat hij bij jou wel anders gaat zijn’. Als uw partner zijn vrienden en familie ook niet smst of telefoneert, geloof uw partner dan maar dat dit niets met u te maken heeft. Hij/zij is gewoon iemand die niet graag telefoneert. En wees gerust, u kunt uw partner niet veranderen, alleen die kan beslissen of er verandering gaat zijn en hoe. Vaak zijn het mannen die minder graag bellen en dat zorgt ervoor dat vrouwen zichzelf en hun relatie in twijfel gaan trekken. Maar is dat wel nodig?

Misschien

Misschien wilt uw partner wel niet zo veel met u praten. Misschien is het te druk op het werk om te kunnen praten. Misschien houdt die partner niet genoeg van u om er een gewoonte van te maken om toch te bellen. Misschien vindt uw date het veel leuker om u gewoon te zien. Misschien is het gewoon zoals het is: uw partner is iemand die niet graag belt.

Het antwoord op uw waarom-vraag staat hier waarschijnlijk tussen, of net niet. En eigenlijk doet dat er niet toe. Hij laat u zien wie hij is. Hij laat u zien dat hij daar niet in zal veranderen of op dit moment alleszins niet bereid is om dat te doen.

De vraag is: wat u gaat doen? Gaat u blijven proberen de andere te veranderen, ergens met het idee dat ‘als hij genoeg van u houdt, hij dat wel wil doen’. Of gelooft u dat hij niet gaat veranderen? Aanvaard u uw partner zoals hij is?

Tevreden

Sommige mensen kunnen tevreden zijn met het idee dat iemand oprecht van hen houdt, ook al zit die dan de helft van het jaar ergens op een tanker of boorplatform en kan die niet dagelijks iets van zich laten horen.

U moet u vooral niet meer bezighouden proberen te veranderen. Leg het nog eens laatste keer uit hoe belangrijk het voor u is en hoeveel plezier hij daarmee doet. Als uw relatie de moeite waard is en uw vraag is haalbaar, dan kan het zijn dat uw partner bereid is te veranderen. Als de inspanning te groot is of het verlies te klein, zal er van verandering geen sprake zijn.

Niet genoeg?

Wat het ook wordt, u zult zo antwoord krijgen op de vraag of het de moeite waard is om te verhuizen. U kunt er alleszins gerust in zijn dat u niets anders had kunnen doen om deze relatie te doen slagen. Uw partner is wie hij is, iemand die niet graag communiceert via telefoon. U bent wie u bent, iemand die dagelijks iets van zijn partner wil horen. En als de omstandigheden niet kunnen veranderen en u kunt niet veranderen en uw partner kan niet veranderen, dan mag je elkaar nog zo graag zien. Soms is graag zien alleen niet genoeg.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)