> Advies > Van een date naar een relatie > Te is nooit goed - valkuilen in dating

Van een date naar een relatie

Te is nooit goed - valkuilen in dating

Misschien bent u ook opgevoed met het aloude gezegde “te is nooit goed”. Er schuilt in zo’n volkswijsheid vaak heel wat waarheid. Wat betekent dat in ons liefdesleven? Op het gebied van partnerkeuze of gewoon in dating? Welke valkuilen kunnen we maar best proberen te vermijden?

Te is nooit goed - valkuilen in dating

Mensen die al een tijd single zijn, krijgen vaak te horen dat ze te kieskeurig zijn. Perfectie pas immers niet in de realiteit. Ieder mens heeft zo z’n gebrek. Daar is niks mis mee. Sterker nog, het maakt ons juist boeiender. Hoe volmaakter, hoe saaier. Het geheim is juist dat u dat moet kunnen accepteren. Streven naar een perfecte partner is niet reëel. Ook hier is te niet goed.

Maakt ook meteen een mooi bruggetje naar nog zo’n geval: te veel verwachten van uw nieuwe partner. Opnieuw: gelukkig hebben we met zijn allen onze beperkingen en kwetsbaarheden. Ook uw mogelijke partner. Precies omdat hij/haar ook zijn tekorten heeft, kunnen we zelf iets voor hem/haar betekenen. Mensen kunnen immers veel voor elkaar betekenen, precies omdat ze wat missen en mankeren. Puzzelstukjes passen in elkaar omdat ze met een ‘gat’ zitten.

Enfin, nog een overdrijving om te vermijden: te afwachtend zijn. Met regelmaat klagen mensen dat ze te weinig respons krijgen op zijn/haar initiatieven. De ondernemende persoon denkt dan vaak dat het aan zichzelf ligt dat er weinig respons komt. Maar het kan evengoed aan de ontvanger liggen, die wellicht te lang aarzelt om te reageren. Dus even reageren op een berichtje kan nooit kwaad; het kan natuurlijk alle kanten nog op. Het is ook een stuk netter. Geen reactie geven uit angst dat het tot een date moet komen vernietigt kansen. Het aantal mensen dat elkaar is misgelopen omdat ze beiden te afwachtend bleven - of omdat een van beiden signalen niet begreep of niet beantwoordde - dat is niet gering.

Andere uiterste: mensen die te snel gaan in een prille relatie. U kunt voorstellen dat u op uw eerste date best niet begint over je visie op trouwen of kinderen. Of na een week al roepen: ik houd van je! Daarnaast; geniet ook vooral van dat begin van een relatie. Sla geen belangrijke stappen over. Als het gaat over intimiteit verdient het vaak aanbeveling de langzame weg te kiezen, zowel op emotioneel vlak als op lichamelijk vlak. Het is zelfs goed dat beide vormen van intimiteit hand in hand met elkaar groeien in een relatie. Lichamelijke intimiteit vraagt immers een mate van vertrouwdheid.

Wel, enkele voorbeeld van dat het oude gezegde “te is nooit goed” zeker opgaat. Maar wellicht kent u ook de aanvulling “behalve tevreden”. Zeker als we de tijd voor elkaar nemen kunnen we tevreden zijn. En tevreden is altijd goed!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)