> PARSHIP Magazine > De wereld van PARSHIP > Romantisch dineren niet favoriet bij vrouwen

De wereld van PARSHIP

Romantisch dineren niet favoriet bij vrouwen

Tussen de e-mailregels door heeft u die bijzondere klik al gelezen. En u wilt nu niets liever dan afspreken met die mailpartner, om te ontdekken of hij of zij in werkelijkheid ook zo geweldig is. Maar hoe ziet vervolgens úw ideale eerste ontmoeting eruit? We vroegen het in een Parship-enquête. Verrassend: de vrouw wil helemaal niet romantisch dineren.

Romantisch dineren

Het e-mailen is zó leuk dat die afspraak er nu toch maar 'ns van moet komen. En dat is altijd een spannend moment waar enige lef voor nodig is. Want wie zet de eerste stap en stelt de ander een leuke ontmoeting voor? De belangrijkste kwestie is dan ook: wát gaat het worden? En: valt de keuze wel in smaak bij de ander of - ook heel belangrijk - voelt ú zich er helemaal happy bij? De mogelijkheden zijn legio: zo kunt u kiezen voor een heerlijke strandwandeling, een cafébezoek of een meer onschuldig kopje koffie drinken. We wilden daarom graag weten hoe úw ideale eerste ontmoeting eruit ziet? U reageerde massaal op de enquête: 1519 keer om precies te zijn, waarvan 873 vrouw en 646 man.

Koffiedrinkers

Van de vier antwoordmogelijkheden scoort 'overdag een kopje koffie drinken' veruit het hoogst. 39 Procent van de vrouwen en 33 procent van de mannen kozen voor deze optie. Zijn wij Nederlanders zulke koffiedrinkers? Of is het feit dat zo'n ontmoeting overdag plaatsvindt de doorslaggevende factor? Een afspraak zonder veel alcoholica is immers wel heel veilig omdat het meestal geen uren duurt. En mocht dat wel het geval zijn, dan is daar vast een reden voor...

Activiteit

Net iets minder dan koffieleuten, maar toch stevig op de tweede plek, staat met 30 procent van de stemmen (zowel man als vrouw): het ondernemen van een activiteit. Deze antwoordoptie was wel breed geformuleerd en bestond uit: een bioscoopbezoek, een strandwandeling (uitwaaien met een vleugje romantiek) of een sportieve activiteit (je lekker in het zweet werken op die squashbaan). De gemeenschappelijkheid: samen iets leuks doen. De voordelen: ongemakkelijke stiltes zullen minder snel vallen én de activiteit leidt enigszins af van de ware reden van de ontmoeting: "Ben jij écht de grote liefde voor mij?" Dit kan heel relativerend werken.

Romantiek

Heel verrassend: na deze enquête kan definitief afgerekend worden met het cliché dat de man een kroegtijger is en dat de vrouw wegzwijmelt bij romantisch kaarslicht - tenminste tijdens een eerste date. Want slechts 13 procent van de mannen, tegen 19 procent van de vrouwen, ziet het café als de ideale ontmoetingsplek. Is een kroeg te intiem, te plat of... te alcoholisch? Wie zal het zeggen. Nog verrassender: slechts 12 procent van de vrouwen - laagste score uit de enquête! - gaat voor een romantisch diner. De mannen kunnen dit idee meer bekoren, want toch zo'n 24 procent verkiest een dergelijke avond boven andere mogelijkheden. Maar heren, u bent dus bij deze gewaarschuwd. Hoewel u de dames het liefst direct romantisch tegemoet treedt, kunt u hiermee beter even wachten totdat die tweede afspraak staat!

Goed gevoel

Tot slot: wat de ander ook voorstelt voor die eerste afspraak; het zegt nog weinig over de geschiktheid van de desbetreffende persoon. Dát merkt u pas als u hem of haar in levende lijve ziet. Wel zal de ontmoeting meer ontspannen verlopen als u een plek of manier kiest waar u zich echt lekker (bij) voelt. Ga dan ook niet in op een aanbod te gaan squashen als u toch liever een cafébezoek doet. Maar waarschijnlijk zullen dergelijke uiteenlopende wensen niet vaak voorkomen. Immers, u spreekt pas af als er sprake is van een bepaalde klik tussen u en uw mailpartner. En dan zit je vaak al redelijk op dezelfde golflengte. Ook over hoe die eerste afspraak vorm moet krijgen. Rest ons nog te zeggen: heel veel succes en geniet er te allen tijde van!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)