> PARSHIP Magazine > Serieuze relatie > Nachtmens en vroege vogel gaan samen

Serieuze relatie

Nachtmens en vroege vogel gaan samen

Een ontbijtje op bed, een kopje koffie en nog even heerlijk tegen elkaar aankruipen. Natuurlijk in lepeltjeshouding. Het klinkt als muziek in de oren. En dat is het ook. Maar wat als blijkt dat u allebei een ander slaapritme heeft? Lees de resultaten uit een Parship-enquête.

Nachtmens en vroege vogel

Past u zich aan het slaapritme van uw partner aan? Gaat u bijvoorbeeld vroeger naar bed? Of kruipt u als de ander al lang in dromenland is, uiteindelijk wel tegen hem/haar aan? Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Misschien dat het u helemaal niets uitmaakt. We polsten het in een Parship-enquête. Ruim 1500 vrouwelijke ondervraagden en 1200 mannelijke ondervraagden reageerden op de poll. Wat blijkt? Het merendeel van de respondenten maakt geen probleem van het slaapritme van hun partner.

Geen problemen met ander slaapritme

"Ik zou me niet storen aan het ritme van mijn partner. Als je verliefd bent, vind je vanzelf wel een manier om ermee om te gaan", verkiest 51% van de dames en 56% van de heren boven de andere antwoorden. Daaropvolgend heeft de tweede grote meerderheid wat meer moeite met het slaapritme van zijn/haar partner. 24% van de dames en 14% van de heren heeft namelijk liever een gelijkstemde. Zij kozen voor het antwoord: "Ik ben geen avond- en geen ochtendmens. Ik zou graag een gelijkgestemde vinden."

Vroeg uit de veren

Voor de volgende twee antwoorden koos maar een selecte groep respondenten. Zo onderschrijft 6% dames en 10% heren het antwoord: "Ik leef op het moment als een nachtdier, maar ik zou graag iemand vinden die mij helpt het daglicht meer te waarderen." Het tegenovergestelde antwoord was: "Ik ben altijd vroeg uit de veren, maar ik zou graag iemand vinden die mij aanmoedigt vaker uit te gaan en langer uit te slapen", zegt 7% dames en 9% heren.

Weinig aanpassing

Dan is er nog een magere groep respondenten die zich liever helemaal niet aanpast aan het slaapritme van zijn/haar partner. "Ik tover de nacht graag om tot dag. Mijn partner zou hetzelfde ritme moeten hebben", beantwoordde slechts 5% van de vrouwen en 6% van de mannen. Daarentegen gaat 7% van de vrouwelijke ondervraagden en 5% van de mannelijke ondervraagden graag vroeg naar bed. Zij onderschreven het antwoord: "Ik houd van de ochtend en ga vroeg naar bed, zelfs in het weekend. Mijn partner zou dezelfde gewoontes moeten hebben."

Lukt het niet om gezamenlijk wakker te worden of in slaap te vallen? Dan hierbij wat tips:

* Kruip overdag zoveel mogelijk tegen elkaar aan. * Haal een avondje door zodat u de volgende avond uitgeput bij elkaar in slaap valt. * Maak een meer dan gemiddeld lekker ontbijtje klaar. Daar kunt u uw slaperige partner echt wel voor wakker maken.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)