> PARSHIP Magazine > Serieuze relatie > Rokende partners niet erg populair

Serieuze relatie

Rokende partners niet erg populair

Waar andere Europese landen ons al voor gingen, is nu ook Nederland aan de beurt: vanaf 1 juli 2008 geldt een algemeen rookverbod voor alle horecagelegenheden. Wij stelden in dit kader de vraag wat u vindt van een partner die rookt. Knapt u meteen af of maakt het voor u helemaal niets uit?

roken?

Handen en kleding ruikend naar nicotinelucht. Het huis dat stinkt. Zoenen met een asbak. Dat ene laatste sigaretje dat nog gerookt moet worden voordat... Voor niet-rokers vaak storende factoren. Helemaal als de ene partner een verslaafde roker is en de ander faliekant tegen is. Uit de Parship-resultaten blijkt dat roken in populariteit afneemt. De meerderheid van de respondenten laat bij een potentiële partner die rookt, het contact namelijk liever zitten.

Geen verder contact met roker

De overgrote meerderheid van de dames (36%) hoeft zodra zij weet dat de ander rookt, geen verder contact. Ook de meeste heren (29%) geven hun stem aan dit antwoord. Daaropvolgend knapt 21% dames en 23% heren af als de ander rookt. Maar dit vinden zij echter geen reden om het contact te verbreken. De minderheid heeft geen moeite met een rokende partner. .Zolang hij of zij maar niet in mijn bijzijn rookt. geeft slechts 9% dames en 6% heren aan. Een wat grotere groep respondenten maakt het niets uit of de partner rookt; dat vindt 14% van de vrouwelijke ondervraagden en 18% van de mannelijke ondervraagden. Uiteraard blijven er respondenten (21%) over die zelf ook roken. Zij hebben over het algemeen geen moeite met een rokende partner.

Verandering

Een opvallend resultaat. Anderhalf jaar geleden hield Parship namelijk een internationale enquête 'Staat u uw partner toe te roken?' Uit deze enquête bleek dat de meerderheid van de respondenten geen moeite had met een rokende partner. Echter, uit het huidige Parship-onderzoek blijkt een meerderheid van de respondenten nu een aversie te hebben tegen rokende partners. Voor alle rokers: wellicht een extra reden om te stoppen?

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)