> PARSHIP Magazine > Single leven > Op dezelfde voet verder in het nieuwe jaar

Single leven

Op dezelfde voet verder in het nieuwe jaar

Het begin van 't jaar is vaak hét moment om 't roer om te gooien. Uiteenlopend van stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten en vaker 'nee' zeggen; voornemens die vast ook eens op uw lijstje hebben gestaan. Wat is uw goede voornemen voor 2006? We vroegen het in een Parship-enquête.

Liefde in het nieuwe jaar

Met een schone lei beginnen; als het eenmaal vijf januari is, kunt u zeggen dat u al het hele jaar niet gerookt heeft. Klinkt goed. Dit is ook één van de redenen waarom menigeen zich met oud en nieuw iets goeds voorneemt. Maar hoe lang houdt u het vol? En is uw voornemen wel realistisch? We kregen 1750 reacties van Parship-leden, waarvan 724 man en 1026 vrouw. Het blijkt dat de meerderheid van zowel de mannen als de vrouwen op dezelfde voet verder gaat als in 2005. Een tevreden publiek dus.

Alles op alles

Maar liefst 43% vrouwelijke respondenten tegenover 42% mannelijke respondenten ziet geen belang bij veranderingen in het nieuwe jaar. Op de tweede plaats is 22% van de vrouwen van plan meer te gaan sporten; één procent meer dan de mannen. "Ik blijf graag fit en aantrekkelijk", motiveren zij. Als derde zet 21% van de heren en 18% van de dames alles op alles om hun nieuwe liefde te vinden. Zij nemen zich voor om minimaal twee keer in de maand af te spreken met een potentiële kandidaat.

Carrière voor liefde

Slechts acht procent, zowel man als vrouw, kijkt alvast uit naar een groter huis: "Ik verwacht dit jaar toch mijn droompartner te ontmoeten." Het tegenovergestelde is de zeven procent vrouwen en zes procent mannen die carrière voor de liefde laat gaan: "Ik investeer liever in mijn werk." Opmerkelijk is dat slechts drie procent van de mannen en één procent van de vrouwen de sigaret definitief vaarwel wil zeggen: "Zo vind ik eerder een partner", menen ze.

Concreet

Of u slaagt in het verwezenlijken van uw voornemen, hangt af van wát u zichzelf voorneemt te doen. Volgens trainer en onderzoeker Ben Tiggelaar draait het hebben van succes vooral om concrete formulering van voornemens, goede voorbereiding op moeilijke momenten en de juiste manier van belonen als het goed gaat. Zo schrijft hij in zijn onlangs verschenen boek 'DOEN!': "Je eigen gedrag veranderen, is niet eenvoudig. Je betaalt vanaf dag één de prijs terwijl beloning pas later volgt. Eigenlijk betekent het niets anders dan je levensstijl rigoureus veranderen", legt hij uit. Niet zo makkelijk dus om een geheel nieuwe koers te varen. "Uit onderzoek blijkt dat 36 procent al na een maand terugvalt in zijn slechte gewoonte. Na twee jaar houdt nog slechts één op de vijf mensen zich aan zijn mooie plannen."

Tips

De volgende jaarwisseling laat nog even op zich wachten. Dit betekent natuurlijk niet dat u zichzelf tussentijds niets goeds mag voornemen. Met de volgende manieren vergroot u de kans op verwezenlijking van uw doel:

* Maak uw voornemen zo aantrekkelijk en compleet mogelijk. * Neem de tijd om uw doel door te laten dringen. * Laat vrienden en kennissen weten van uw voornemen. Zo krijgt u steun en heeft u een stok achter de deur. * Hang een papiertje met uw goede voornemen op bijvoorbeeld de koelkast.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)