> PARSHIP Magazine > Vrouw zoekt man: dating van A tot Z > Katleen sluit af...

Vrouw zoekt man: dating van A tot Z

Katleen sluit af...

Katleen begint dit telefoongesprek een beetje anders. Ze klinkt vrolijk maar met een krakje.

Katleen sluit af

Katleen zonder h, 42 jaar, 2 kinderen, begint en sluit af. Vrouw zoekt man: lukt het Katleen?


Katleen sluit af. Dit is ons laatste gesprek. Wel een beetje raar, niet? Elke week elkaar horen en lezen en dan opeens gedaan. We overlopen eerst nog de laatste berichten die in haar inbox steken. Sommige kandidaten hebben afgehaakt, bij andere mailt ze nog rustig verder. Af en toe kijkt ze naar haar nieuwe contacten en pikt daar iemand uit.


Katleen begint dit telefoongesprek een beetje anders. Ze klinkt vrolijk maar met een krakje. Toch heb ik veel onthouden hoor, zegt ze. Niet alleen weet ik wel dat ik zelf niet de meest beste schrijver ben, maar ik besef ook het gevolg ervan. Het is niet omdat je minder goed je woorden kan kiezen, dat je als mens minder ’goed’ bent. En nog meer: al naargelang je vragen zal je ook andere antwoorden krijgen. Dus als je geen standaardantwoorden wil krijgen, vraag dan naar wat je echt wil weten: kleine kantjes, gevoelens, gedachten, luchtkastelen...


Katleen begint wel haar belangrijkste valkuil te merken: ze wil schrijven naar de ander toe. Ze wil haar zinnen of woorden aanpassen aan diegene naar wie ze schrijft. Dat komt soms dan weer gekunsteld over. En zo lijk je weer erg on-echt. Dit in tijden waar mensen net op zoek zijn naar puurheid en echtheid.


Katleen sluit de periode af dat ze zich blindstaarde op enkel een mooie foto of een interessant beroep. Mensen worden nu eenmaal aantrekkelijk –en zeker voor Katleen- van het moment je ze beter leert kennen. Kleine gebaartjes, een kuil in je wang als je lacht, een glans zin zijn ogen, de manier waarop hij loopt of hoe zij haar hoofd net dat tikkeltje schuiner houdt als ze naar je kijkt, haar aanstekelijke lach of zijn zachte stem. Al die dingen kan je niet zien op foto en zeker niet weten aan de hand van zijn beroep. Katleen beseft het en geeft meer profielen een kans: uitdagende hobby, een leuk ingevuld profiel, een grappige tekst bij zijn gedachten wolk... ze verdwijnen niet zomaar meer in de vuilbak.


Katleen begint meer en meer met duidelijke en actieve boodschappen te sturen. Niet zomaar een glimlach, nee, een persoonlijke gevatte boodschap die een puntje van zijn profiel aanraakt, gevolgd door een vraag. En het werkt.


Katleen sluit haar computer vandaag af. Ze gaat uit. Uit? Op date? Ja, ze heeft eindelijk afgesproken met hare werfleider. De mailtjes die ondertussen over en weer gingen waren super, de telefoontjes aangenaam. Wat ze gaan doen weet ze nog niet, hij organiseert en verrast haar vandaag.


Katleen begint een nieuw avontuur, ik sluit af. Ze weet wat ze moet weten, ze heeft een volle mailbox en een date. Het ga je goed, Katleen!


I`m good but not an angel, I do sin but I`m not the devil. I`m just a small girl in a big world trying to find someone to love. (Marilyn Monroe)

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)