> Dating in uw regio > Dating in Doornik

edit

 

Singles Doornik

Dat het Franstalige deel van België in niets hoeft onder te doen van het noordelijker gelegen Vlaanderen, bewijst een uitstapje naar het 85 km ten zuiden van Brussel gelegen Doornik. Met ca. 68.000 inwoners is het de tweede stad van de provincie Henegouwen. Voor singles heeft Doornik een prachtig stadsbeeld te bieden, gepaard met een ruime keuze aan culturele evenementen.

In de middeleeuwen was Doornik het religieuze en politieke centrum van Vlaanderen - iets wat ook nu nog merkbaar is. Bij een gemeenschappelijke rondgang door de oude stadskern kunnen nieuwsgierige singles in Doornik genieten van talrijke historische overblijfselen. Vooral de 14e eeuwse kathedraal de Notre Dame of de Pont de Tours - een middeleeuwse brug die deel uitmaakt van een grotere versterking - zijn bijzondere monumenten. In deze schilderachtige omgeving zullen singles in Doornik elkaar vast snel leren kennen. Mocht het ijs na een eerste wandeling nog niet zijn gebroken, dan bieden de gezellige terrassen een leuke gelegenheid om de kennismaking voort te zetten.

De kans om in Doornik singles te ontmoeten is vooral bij de grote stadsfeesten erg groot. Zo wordt al bijna duizend jaar lang de jaarlijkse 'Grande Procession' gehouden, waarbij op de tweede zondag in september vele honderden pelgrims door de stad trekken en bij heilige plaatsen ceremonies vieren. Maar ook voor niet-religieuze singles is Doornik in elk geval een bezoek of een langer verblijf waard.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)