> Succesverhalen > Isabelle en Arjen

Alle succesverhalen

Isabelle en Arjen

Dankzij haar 'overvaltechniek' stond Isabelle (31) na twee weken oog in oog met de man van haar dromen Arjen (40). "Toen ik hem zag dacht ik: die is veel te hip voor mij!" Maar de liefde bleek wederzijds. In een exclusief interview vertelt ze onder andere over hun ontmoeting.

"Voordat ik Arjen leerde kennen, heb ik twaalf jaar een relatie gehad en ben ik getrouwd geweest. Toen ik de Parship-advertentie zag, trok het doen van de psychologische test mij eigenlijk het meest aan. Ik was niet zozeer op zoek naar een partner. Wel ontving ik iedere maand overzichten van geschikte kandidaten. Maar lid werd ik niet. Totdat het profiel van Arjen voorbijkwam. Welgeteld 83 MP's. Grafisch ontwerper en creatief met een andere kijk op de wereld, schreef hij. Ik dacht: hé dat lijkt me nou een leuke man. Ook hij was nog maar kort gescheiden en niet op zoek naar een relatie, maar wel naar een leuk contact. Dat trok me wel aan. En dus stuurde ik hem een mailtje."

Vakantie
"Op dat moment was hij al een tijdje lid en mailde hij met verschillende vrouwen. Na een paar dagen van over en weer mailen besloot hij het contact met die dames af te breken en alleen nog met mij te praten. Weliswaar vanuit Frankrijk. Hij was daar met wat vrienden een weekje fietsen in de bergen. We belden en sms'ten in die tussentijd veel. Vlak nadat ik een verzoek naar Arjen stuurde, stuurde ik nog twee andere verzoeken; ik dacht, waarom niet? Ik heb nu toch betaald. Met de eerste man heb ik slechts een paar keer gemaild. Van de ander hoorde ik de eerste week helemaal niks. Ik dacht nog, hij zal wel een ander ontmoet hebben of geen interesse hebben of... op vakantie zijn. En dat laatste bleek zo te zijn. Net toen Arjen terugkwam van zijn vakantie, kreeg ik toch nog een bericht van hem. En vroeg hij: ben jij niet toevallig dat meisje dat in contact is met Arjen? Bleken ze samen op vakantie te zijn geweest!"

Afwachtend
"Na zijn terugkomst belden we nog steeds veel. Het werd tijd voor de ontmoeting. Maar de eerst mogelijke datum dat het ons schikte, was pas over twee weken. Dat wilde ik niet. Toen heb ik gezorgd dat mijn zoontje van toen drie jaar oud, naar zijn vader kon. Ik belde Arjen op en zei: ik kom morgen naar je toe! Eén dag na zijn vakantie. Achteraf heb ik hem misschien nogal overdonderd met dit onverwachte bezoek - de zogenaamde overvaltechniek. Maar het was wel dé ultieme manier om hem te strikken voor een date. Zo vertelden zijn vrienden dat Arjen afwachtend en planmatig is. Ik ben toen naar zijn huis in Rotterdam gegaan. Toen ik hem in de deuropening zag staan, was het heel raar. Het is nogal vreemd om jezelf bloot te stellen aan iemand die je nog nooit gezien hebt, maar wel meteen in zijn totaliteit kent. Het gaat in een hele andere volgorde dan dat je gewend bent."

Logeerbed?
"Ik vond hem een leuke man met een leuk huis. Eerst borrelden we wat in een grand café. Daarna vroeg hij of ik zin had om nog wat te eten. 'Prima', zei ik. Hij was heel eerlijk, makkelijk en sprak met zijn gevoel. Er was duidelijk een klik tussen ons. In het restaurant stelde Arjen voor om een flesje wijn te bestellen. Maar ik was met de auto, dus kon niet te veel drinken. Hij zei me dat hij wel een logeerkamer had. Dat klonk erg aanlokkelijk. Maar ik wilde me niet teveel laten inpakken, en bestelde een frisje. Toen de ober voor de tweede keer bij de tafel kwam, vroeg ik om een fles witte wijn; waarop ik natuurlijk het signaal afgaf dat ik niet naar huis zou gaan die avond. 'Ik ga alleen niet in het logeerbed', zei ik. 'Dat hoeft niet hoor, daar slaap ik wel', zei hij naïef."

Zachte 'g'
"Nooit gedacht dat ik een relatie met iemand uit het zuiden zou krijgen. Toen ik nog klein was, zei ik namelijk altijd tegen mijn ouders dat ik nooit met een jongen wilde die met de zachte g praat. Toen ik Arjen voor de eerste keer belde, dacht ik daar nog niet eens aan. Het enige wat ik dacht was: als hij maar niet met zo'n vreselijk Rotterdams accent spreekt. Je voelt 'm waarschijnlijk al aankomen: hij praatte dus op z'n Brabants. Inmiddels zijn we achtenhalve maand bij elkaar en ben ik er wel aan gewend."

Hip
"Parship is absoluut geen vleeskeuring en dat vind ik heel fijn. Je kan select te werk gaan en precies uitzoeken wat jij leuk vindt. Arjen ziet er heel goed uit. Als ik hem op straat was tegengekomen, had ik hem gewoon voorbij gelopen. Ik dacht: 'die is veel te hip voor mij. Hij vindt mij vast niet leuk'. Maar dat ging gelukkig niet op. Integendeel. Na twee maanden gingen we een week naar Corsica. Dat ging hartstikke goed. We hadden hetzelfde ritme en deelden veel interesses. Het was héérlijk. Ik hoefde niks te regelen. 's Ochtends werd ik wakker en dan had hij een hele lijst samengesteld met dingen die we die dag zouden kunnen doen. En dan mocht ik iets uitkiezen. We hebben die vakantie veel gewandeld. Iets wat ik eigenlijk nooit echt gedaan had."

Gezin
"Samenwonen? Nee, nog niet. Over twee jaar misschien. Er is nu een aantal dingen dat ons tegenhoudt; waaronder dat mijn huis te klein is voor met zijn drieën en bovendien is Arjen ook pas één jaar gescheiden. We zien elkaar wel geregeld. Sowieso altijd in het weekend en doordeweeks af en toe. Dat gaat prima zo. Arjen en mijn zoontje gaan goed samen. Ze zijn dikke vrienden. Hij is wel gescheiden maar heeft geen kind. Op den duur willen we een gezin stichten, maar trouwen zit er niet in. Vorige week hadden we een trouwerij van vrienden - Parship-stel Mirjam en Frits - en dan denk ik toch altijd weer terug aan de eerste keer dat ik trouwde. En datzelfde geldt voor Arjen. We hebben nu al twee vakanties geboekt. Eén met zijn drietjes en eentje met z'n tweeën. En dat is net zo leuk als trouwen!"

* Isabelle is arts-onderzoeker en woont in Haarlem. Arjen is grafisch ontwerper en woont in Rotterdam. Beide namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)