> Succesverhalen > Joop (52) en Hendrika (52)

Alle succesverhalen

Joop (52) en Hendrika (52)

Bij het zien van een boot werd ze vroeger al ellendig. Dat ze op een man met doorgewinterde zeebenen zou vallen, had Hendrika (58) dan ook nooit gedacht. Toch viel ze als een blok voor Joop (52). “Hij was een zeebink met een zeilboot als woning” schreef hij. Nu genieten ze samen. Op zee, en aan wal.

“In december besloot ik dat het tijd werd uit mijn slachtofferrol te stappen. Lang genoeg had ik gerouwd om het verlies van mijn ouders, het verlies van mijn baan en het stranden van mijn relatie. Ik moest in actie komen! Een vriendin wees mij op Parship. Mijn eerste reactie was sceptisch. De generatie waartoe ik behoor is niet gewend te chatten of weblogs bij te houden. Bovendien voelt elke transactie op het internet als een riskant avontuur. Toch heb ik na enige aarzeling een profiel aangemaakt en mezelf aangemeld voor dit avontuur.”

 

Ietsje ouder
“Beste aspiranten, neem de tijd voor deze ‘pas de deux’ van aantrekken en afstoten en laat vooral je gevoel voor humor intact. Mijn eerste dans was met een ‘cabalero de España’, een Spaanse meneer die jarenlang in Nederland had gewerkt. Hij bewonderde in de Nederlandse vrouw haar opleidingsniveau en emancipatie. Een geanimeerde correspondentie volgde, waarin ik mijn Spaans weer wat kon oppoetsen. Hij zette zich in voor, of liever gezegd tégen het misbruik van stieren in de arena. Wel kreeg ik steeds meer moeite om het een en ander chronologisch kloppend te maken. Eééh, Franco regime? Maar nog vóórdat ik me kon inlezen kwam de aap uit de mouw: hij had zich als 60-jarige aangemeld op Parship, maar was in werkelijkheid 70 lentes jong... Hola!, dat was dus ‘encantado en conocerle, pero adios amigo’”.

 

Met frisse moed
“Ik was even uit het lood geslagen, maar luttele dagen later begaf ik me met frisse moed weer op het Parship-pad. Zes maanden later had ik een theatervriend, een correspondentievriend, een strandvriend, tientallen kortstondige e-mailcontacten en een heleboel onbeantwoorde verzoeken mijnerzijds. Dé match was uitgebleven. Met tegenzin nam ik een verlenging van drie maanden op mijn Parship-abonnement, en ik liet de organisatie weten dat het lakse gedrag van de Parship-heren mij niet kon bekoren!”

 

Zeebink
“De zomervakantie begon, en de nog lopende contacten gingen op een laag pitje. Opeens, op een zomerse zondagavond ontving ik een contactverzoek. Hij moest lachen om mijn profiel! Ik bekeek meteen zijn profiel en moest glimlachen om zijn verhaal. Hij was een zeebink, met een zeilboot als woning. Ach, hij kon natuurlijk niet weten wat een foute match dit was. Ik schreef nog die avond terug. Hij moest weten dat water niet mijn ding was, dat ik de gewoonte had om bij de eerste de beste deining mezelf over de reling te draperen. Maar hij, Joop heette hij, wist van geen wijken. Hij wilde de boot afmeren en op bezoek komen. Twee dagen na de eerste e-mail belde ik hem (lieve stem) om hem nogmaals te vertellen dat dit een slecht plan was. Dit eerste telefoongesprek duurde twee uur.” “De volgende ochtend ging het weer zo, en 's middags ook en 's avonds weer. Daarnaast waren foto's al wederzijds met genoegen ontvangen en vier dagen na het eerste mailcontact troffen we elkaar op het station. Vier maanden zijn alweer voorbij. We zijn onafscheidelijk. We hebben een gezamenlijk huishouden, een gezamenlijke rekening, een verdubbelde familie- en vriendenkring, een vaste woning. En een vakantiewoning op het water met aan boord fantastische pillen tegen zeeziekte!

 

* De namen van het stel zijn gefingeerd. Hendrika is dansdocente en Joop werkt als systeemontwerper.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)