> Succesverhalen > Tjerk (39) en Sophie (39)

Alle succesverhalen

Tjerk (39) en Sophie (39)

De liefde van hun leven ontmoeten via internet, dát hadden ze allebei nooit gedacht. "Daar deed ik vroeger zelfs een beetje lacherig over", vertelt Tjerk (39). Spijt heeft hij er niet van. Nog geen jaar geleden ontmoette hij Sophie (39) en nu heeft het Parship-stel 't zelfs al over trouwen. Een verslag uit eigen koker.

"Nadat ik vier jaar heerlijk geleefd en gewerkt had in Zweden, besloot ik toch terug te keren naar Nederland om me daar te gaan settelen. Ik vond een leuke en goede baan, een fijn huis en ik werd weer omringd door familie en vrienden. Alleen het vinden van een juiste vrouw, bleek lastiger te zijn dan verwacht. Ik was erg druk met mijn baan en de vrouwen die ik op het werk tegenkwam waren mijn type niet. Mijn vrienden waren inmiddels allemaal al gesetteld en kwamen op een goede dag tijdens een vriendenweekendje met een advertentie van Parship aanzetten. Dat moest ik maar eens gaan proberen, vonden ze. En zo gezegd, zo gedaan. Ik vond het zelf ook best een goed idee. Ik moest er eindelijk maar eens écht werk van gaan maken!," blikt Tjerk terug.

Lijstje
Sophie: "Ik kwam net uit een moeizame relatie van ruim zestien jaar, waarin ik me de laatste jaren erg eenzaam gevoeld had. Nadat die relatie net verbroken was, trof ik een advertentie van Parship aan. En ik dacht: 'Dit is het! Dat ga ik over een tijdje doen!' In mijn werk maar ook in mijn sociale kring kwam ik ook niet het type man tegen dat ik zocht. Dus nadat ik een tijdje single geweest was en weer wat tot mezelf gekomen was, probeerde ik op een rijtje te krijgen wat ik dan wel zocht in een man en welke karaktereigenschappen mij aantrokken in een ander. En met die 'lijst' in mijn hoofd heb ik me destijds ingeschreven bij Parship. Ik wist toen meer dan ooit wat ik precies zocht."

Raak!
"Ik heb als allereerste contact gezocht met Tjerk, met wie ik overigens 73 MP's had. Daar was ikzelf nogal van onder de indruk, zoveel matchpunten! En dat terwijl hij, bleek later, met een aantal andere dames gedatet had met wie hij meer matchpunten had, maar met wie het totaal niet klikte. Ik was nog veel meer onder de indruk van zijn profiel en het stuk dat hij over zichzelf geschreven had. Het sloot precies aan bij wat ik zocht. De eerste de beste keer gewoon raak. Tenminste, wat mij betrof. Inmiddels had ik al tegen vriendinnen zitten grappen dat ik vreselijk verliefd was geworden op... een profiel notabene! Ik moest me inhouden om niet elke dag te mailen naar Tjerk. Hij zelf echter, was aanvankelijk nog enigszins terughoudend. Door zijn werk was hij te druk om veel te kunnen mailen, tot mijn grote spijt overigens. Na een week of drie heen en weer mailen had ik daar genoeg van en stelde ik voor om elkaar maar eens te ontmoeten. Want uiteindelijk moet er toch ook sprake zijn van een fysieke aantrekkingskracht."

Nerveus
"Onze allereerste afspraak was via de telefoon. Tjerk vond het namelijk een beter idee om elkaar eerst maar eens telefonisch te spreken en als het dan echt zou klikken, dán konden we elkaar altijd nog 'live' ontmoeten ergens. Allebei stik nerveus! Nergens voor nodig, bleek achteraf. Urenlang hebben we aan die telefoon gehangen, pratend over van alles en nog wat. Het bleek dat we heel veel gemeen hadden; onze achtergrond, onze kijk op het leven, onze vriendenkringen, etc. Kortom, het was een geweldig gesprek!

Bruine kroeg
"We hadden afgesproken op het station van Amsterdam. Allebei weer enorm zenuwachtig natuurlijk. Het telefoongesprek was zo leuk geweest en de verwachtingen waren daarom hooggespannen. Stel je voor dat het dadelijk enorm zou tegenvallen. Maar gelukkig klikte het direct tussen ons, ook fysiek. Het was alsof we elkaar al jaren kenden, zo vertrouwd. We hadden een tafeltje gereserveerd bij 'Bloesem', vlakbij het station. Het tafeltje daar was zo klein dat we niet om elkaar heen konden. Een beetje te spannend eigenlijk! Blijkbaar straalden we allebei zo enorm dat het personeel spontaan ook begon te stralen. Nog meer op ons gemak voelden we ons in de bruine kroeg even verderop, waar we na afloop van het etentje naar toe zijn gegaan. Onder het genot van een Belgisch biertje kwamen de verhalen helemaal los en lieten we duidelijk merken dat we elkaar erg leuk vonden. Maar bij het afscheid nemen, volgde geen kus of iets van die aard. Er bleef dus onzekerheid bestaan".

't Hoge woord
"Na wat heen en weer gemaild en gebeld te hebben die week erop, besloten we nog eens af te spreken, maar nu bij mij thuis. Ik heb uitgebreid staan kokkerellen en Tjerk kwam die desbetreffende vrijdagavond aanzetten met een prachtige bos bloemen en een fles wijn. De avond kon nu helemaal niet meer stuk! En na urenlang tafelen en praten, kwam het hoge woord er eindelijk uit: wij wilden met elkaar verder. Alles klopte zo enorm goed! Die avond is Tjerk niet meer naar huis gegaan".

Dolgelukkig
Inmiddels zijn we ruim tien maanden samen en we zijn nog elke dag verliefd. We begrijpen elkaar en zijn compleet complementair aan elkaar. We gaan hand in hand door het leven, zowel letterlijk als figuurlijk. We hebben al heel wat mooie dingen, maar helaas ook nare dingen met elkaar meegemaakt. Daardoor voelen we ons ijzersterk samen. Ook het woord 'trouwen' is inmiddels gevallen en vrienden en familie kunnen zich daar ook urenlang mee vermaken. Het gaat ook echt wel gebeuren, maar wanneer weten we nog niet. We zijn dolgelukkig met elkaar. De ware vinden, en dat gewoon via een datingsite, is iets waar we vroeger alleen maar lacherig om hadden kunnen doen. Maar de waarheid blijft dat we 't allebei niet beter hadden kunnen treffen. In het dagelijks leven hadden we elkaar anders nooit ontmoet; iets waarover we ons nog bijna elke dag verbazen.

* Tjerk woont in Leiden en werkt als projectmanager en Sophie is docente op een middelbare school in Amsterdam. Beide namen zijn op verzoek van het stel gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)