> Succesverhalen > Klaas (60) en Tijtske (56)

Alle succesverhalen

Klaas (60) en Tijtske (56)

Eigenlijk was hij helemaal niet bewust op zoek naar een nieuwe partner. Het was de persoonlijkheidstest dat Klaas (60) de doorslag gaf Parship-lid te worden. En zo ontmoette hij Tjitske (56) en werd verliefd. "Zo'n gevoel heb ik in jaren niet ervaren" vertelt hij. Een ingezonden verhaal.

Klaas: "Na mijn scheiding was ik een half jaar alleen. Een periode met heel veel verdriet, maar ook een periode waarin ik heel veel over mezelf geleerd heb. Eigenlijk was het een crisis die veel verder ging dan een relatiecrisis. Waar ik onder andere achterkwam was dat ik me altijd heel erg heb aangepast; niet alleen in de relatie, maar ook in mijn werk en in veel sociale contacten. Omdat ik zoveel met mezelf bezig was, attendeerde een vriend me op de mogelijkheid de persoonlijkstest te doen bij Parship. Dat was de allereerste keer dat Parship bij mij in beeld kwam. Eigenlijk was ik helemaal niet bewust bezig met het zoeken naar een nieuwe relatie."

Veel overeenkomsten
Tjitske: "Mijn scheiding lag emotioneel gezien al veel langer achter me. Ik stond ook al wat langer ingeschreven bij Parship maar er deed zich nooit een contact voor waarbij ik echt een goed gevoel kreeg. De persoonlijke tekst van Klaas was de eerste waarvoor ik viel. Hij was erg openhartig, refereerde aan problemen die hij meegenomen had uit zijn jeugd en stelde zich heel kwetsbaar op. Ik zag veel overeenkomsten. Al snel kwamen we er achter dat we in dezelfde streek waren geboren en opgegroeid, en we bleken zelfs een aantal mensen en veel plekjes gezamenlijk te kennen. Ook dat gaf een band."

Overrompeld
Klaas: "Tjitske was niet mijn eerste Parship-contact. Eerlijk gezegd overrompelde het mij dat ik al direct na inschrijving dagelijks één of meer contactverzoeken kreeg. Met de eerste vrouw met wie het via Parship wel aardig leek te klikken, heb ik binnen een week een afspraak gemaakt. Hoewel het een leuk gesprek opleverde, hadden we beiden niet dat gevoel. Al snel daarna maakte ik een tweede afspraak en meteen na het maken van deze afspraak kwam Tjitske voorbij. Het klikte via de mail al zo goed dat ik de eerdere afspraak heb afgezegd." Tjitske: "Binnen een week na het eerste contact, was ik zo nieuwsgierig geworden dat ik het initiatief heb genomen voor een afspraak. Dat was heel spannend. Ondanks de foto was Klaas heel anders dan ik me had voorgesteld. Ouder ook. Maar aan het eind van de avond liepen we wel hand in hand door de Friese weilanden." Klaas: "En bij het afscheid zoenden we innig. Ik was helemaal overrompeld maar had er een heel goed gevoel bij. Op vleugels ben ik die avond naar huis gereden."

Elkaar steunen
Tjitske: "Een paar weken later al hadden we samen onze eerste vakantie. Maar daar staat tegenover dat er het afgelopen half jaar ook veel momenten zijn geweest dat het op niks leek uit te lopen." Klaas: "Eigenlijk kwam deze relatie met Tjitske voor mij te vroeg. Ik had vooral in het begin, en nu soms nog, zoveel verdriet over mijn stuk gelopen relatie. En daarover ben ik tegen Tjits ook altijd heel eerlijk geweest. Dat was voor haar niet altijd makkelijk. Gelukkig kon ze het wel begrijpen omdat ze hetzelfde proces jaren geleden ook had doorgemaakt. Daarmee steunt ze me enorm. Omgekeerd kan ik haar vaak steunen waar het gaat om de financiële afwikkeling van haar scheiding. Die loopt veel moeizamer dan bij mij en zo helpen we elkaar er vaak doorheen."

Spanningspunt
Tjitske: "Kennissen van me hebben in het begin vaak gewaarschuwd dat de relatie teveel gebaseerd was op de vergelijkbare situaties waarin we beiden hadden verkeerd. Dat het de vraag is of de relatie uiteindelijk stand zou houden, is iets wat we beiden onder ogen zien." Klaas: "Een spanningspunt waar we geregeld tegenaan lopen is dat Tjitske veel meer behoefte heeft aan contact. Voor mij is het voldoende dat we elkaar één dag en nacht per week ontmoeten en verder onze eigen dingen doen. Zo ging het tot nu toe en zo mag het voor mij voorlopig nog doorgaan. Ook al vanwege allerlei praktische problemen: de afstand tussen onze woonplaatsen en het feit dat er nog kinderen in huis zijn. Daarbij speelt voor mij dat ik het gevoel heb dat ik in mijn leven veel heb laten liggen wat ik nog wil inhalen. Er is zoveel wat ik nog wil ervaren."

Gelukkig
Klaas: "Als Tjitske en ik bij elkaar zijn, ben ik er echt helemaal en geniet ik volop. Tjitske is blij met me en zo'n gevoel heb ik de laatste jaren niet meer ervaren." Tjitske: "Ons proces is niet altijd even makkelijk maar Klaas is een bijzonder mens. Ik ben blij dat hij in mijn leven is gekomen."

* Klaas en Tjitske zijn allebei gepensioneerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)