> Succesverhalen > Bart (31) en Ilonka (31)

Alle succesverhalen

Bart (31) en Ilonka (31)

Negen maanden geleden leerden ze elkaar kennen via Parship.nl. Inmiddels staan ze geregeld samen op de tennisbaan en was de eerste gezamenlijke vakantie een groot succes. Bart (31) en Ilonka (31) praten vrijuit met de Parship-redactie over hun liefdesgeluk.

Een beetje schroom had Bart wel om via internet zijn droompartner te zoeken. Een artikel over online daten opende zijn ogen. Bart: "Het stelde de vraag, waarom zou je de zoektocht naar een partner aan het toeval overlaten, terwijl je voor andere belangrijke levenskeuzes als het vinden van een baan of een huis gewoon internet gebruikt". Het eerste contactverzoek aan Ilonka was aanstaande.
      "Wat mij direct aantrok in Ilonka was dat sportieve. Ze deed net als ik aan hockey, speelde tennis en vond skiën leuk. En uit haar profiel kwam ook naar voren dat ze een hele spontane meid is". Ilonka: "Het was het eerste verzoek waar ik op reageerde. Hij leek me lekker sportief en sociaal".
      Ilonka was eerst wat terughoudend in het contact. Bart: "Ilonka wilde echt veroverd worden. Ze legde het balletje bij mij. Maar hoge verwachtingen wilde ik niet scheppen. Ik mailde dat ik Parship zag als een manier om met mensen in contact te komen, en om eens buiten de gebruikelijke vriendenkring te kijken".
      Het bleef spannend en na zes keer mailen stelde Bart voor foto's uit te wisselen. Ilonka: "Parship is niet zo'n veemarkt waar je iedereen op hun uiterlijk beoordeelt. Dat waardeer ik. Maar ook ik was toen wel nieuwsgierig naar zijn foto. Het was een grappige situatie. Ik had al helemaal mijn eigen God gecreëerd, en in werkelijkheid was hij natuurlijk heel anders. Hij had een vriendelijke uitstraling en leuke ogen". Bart was direct verkocht toen hij Ilonka's foto zag: "Helemaal top, echt mijn typetje".

De ontmoeting
Bart had goed nagedacht over hun eerste ontmoeting. Eerst zouden ze wat drinken en daarna naar een luchtig toneelstuk. "Ik wilde niet vier uur kletsen, want je moet al die informatie en indrukken toch ook laten bezinken".
      In het café had Bart al direct "dat goede 10-seconden-gevoel". "Ik wist het meteen: dit is een leuke meid". Ilonka: "Het was mijn allereerste internetontmoeting. Ik vond het echt waanzinnig spannend. Er was een hele open en eerlijke sfeer. Maar dat toneelstuk vond ik wel een rare ervaring. Moest ik opeens 2,5 uur stil in een stoel zitten naast een vreemde vent. Echt heel apart".
      Voor Ilonka was het geen liefde op het eerste gezicht. "Ik ben wel een persoon die het eerst allemaal op zich af laat komen. Het ijs moest bij mij echt wel gebroken worden. Ik laat niet onmiddellijk het achterste van mijn tong zien". Toch stuurde ze Bart een e-mail om te vertellen dat ze het heel leuk had gevonden. Een tennisafspraak en een eetafspraak volgen.

De vonk
Wanneer de vonk oversloeg, weet Bart nog precies. Het was de derde afspraak. Hij had gekookt. Ilonka (lachend): "Ja, dat heeft hij daarna ook nog wel eens gedaan, hoor". Bart vertelt dat er die avond vertrouwen ontstond: "Ilonka kroop uit haar harnas en ontpopte zich opeens als een hele lieve vrouw. Het vonkte bij mij toen helemaal".
      Ilonka beaamt dat ze zich toen veilig voelde, maar het vonken ging bij haar meer geleidelijk. "Het zijn juiste die kleine momenten. Zo kreeg ik een geweldig gevoel toen hij na onze tennispartij onder de douche vandaan kwam: heerlijk fris en met mooie kleren aan. Hij zag er zó goed uit. En wat ik nu voel? Ik voel me super op mijn gemak bij Bart. Ik voel me niet onzeker en durf alles te zeggen. Het is echt alsof we elkaar al jaren kennen".

De liefde
Bart en Ilonka zijn onlangs samen op vakantie geweest. Bart: "Een groot succes. Die test hebben we doorstaan! Tja, ik ben een ongelooflijk leuke meid tegengekomen. Eén die je niet zo snel toevallig tegen het lijf loopt. Het voelt heel natuurlijk aan". Ilonka kan haar liefde voor Bart moeilijk omschrijven. "Ik voel me gewoon heel goed bij hem. En... als 'ie me morgen ten huwelijk zou vragen, dan zeg ik zeker 'ja'".

* Ilonka is diëtiste en woont in Den Haag. Bart is medisch adviseur bij een farmaceutisch bedrijf en woont in Den Bosch. Beide namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)