> Succesverhalen > Erik (28) en Vera (25)

Alle succesverhalen

Erik (28) en Vera (25)

"Ik had niet verwacht ooit nog een reactie te krijgen, maar opeens was hij er weer", vertelt Vera (25). Na een serie dagelijkse e-mails, volgde op kerstavond de eerste ontmoeting met Erik (28). Eentje om niet snel te vergeten. Een ingezonden verhaal.

"Eigenlijk ben ik min of meer per ongeluk bij Parship.nl beland. Ik was in november 2004 bezig met het afronden van een opleiding waarvoor ik onder andere een schets van mijn persoonlijkheid moest maken. Een collega wees me op de persoonlijkheidstest bij Parship. De vragen sloten precies aan bij het model dat we hadden gekregen tijdens de opleiding. Bovendien zei mijn collega dat ze zelf goede vrienden was geworden met twee mannen die ze via de site had leren kennen. Ik besloot om meteen de test te doen en ik ontdekte dat ik me heel goed kon vinden in het profiel dat uit de test kwam. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook de profielen van de mannen te bekijken die een grote overeenkomst vertoonden met die van mij. Ik kreeg direct een paar contactverzoeken en besloot me in te schrijven."

Nieuwsgierigheid
"Een maand lang mailde ik met drie mannen tegelijk. Eén van hen heb ik ontmoet. We hebben een paar uur zitten kletsen in een kroeg en het klikte wel. Totdat hij zei dat hij eigenlijk alleen maar uit nieuwsgierigheid was gekomen en helemaal niet op zoek was naar een partner. Jammer, maar helaas. Een andere man met wie ik even gemaild had, stuurde me een berichtje waarin hij zei dat hij contact had met een andere vrouw en dat hij niet met twee mensen tegelijk contact wilde hebben. Ik antwoordde hem dat ik dat begreep, maar dat hij altijd nog kon mailen als het met die andere vrouw niet werkte."

Bloednerveus
"Ik had niet verwacht ooit nog een reactie te krijgen, maar opeens was hij er weer. Na een serie dagelijkse lange e-mails besloten we om elkaar te ontmoeten op de dag voordat ik twee weken op vakantie zou gaan. Het was kerstavond. We zagen elkaar voor het eerst op station Utrecht Centraal; beiden bloednerveus maar vooral erg nieuwsgierig. Na een paar biertjes was de ergste nervositeit weg. Nu konden we elkaar echt gaan ontdekken. Hij bleek ook een minder leuke eerste ontmoeting gehad te hebben met een dame die hij via Parship had leren kennen en was net als ik ietwat sceptisch over onze date. Al snel bleek die reserve onterecht. We hebben urenlang gepraat en gelachen en er werd bevestigd wat uit de e-mails al naar voren leek te komen: we passen ontzettend goed bij elkaar."

Interesses
"We delen niet alleen onze interesse in kunst en cultuur, natuur en politiek, maar zijn het ook eens over alle mogelijke kleine dingetjes die op het eerste gezicht niet belangrijk zijn, maar in een relatie kunnen leiden tot de grootste harmonie of de diepste ellende. Ook de karakterverschillen bleken de juiste aanvullende werking op elkaar te hebben: ik bied Erik wat meer rust en regelmaat en hij zorgt ervoor dat ik meer voor mezelf op kom."

Geen twijfel
"Tijdens mijn vakantie hebben we dagelijks uren aan de telefoon gehangen en toen ik terugkwam was het toch even spannend: zou het nog steeds zo leuk zijn? Maar de eerste blikwisseling haalde alle twijfels weg. Vanaf dat moment zijn we geen dag meer zonder elkaar geweest en op 1 maart 2006 hebben we ons officieel laten registreren als partners. Elke dag worden we weer verliefd op elkaar en het lijkt erop dat dat niet meer gaat veranderen."

* Erik is medewerker bij een adviesorgaan van de regering en Vera werkt als docent kunst- en cultuurgeschiedenis, en studeert daarnaast Rechten. Beiden wonen in Utrecht. De namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)