> Succesverhalen > Mirjam (31) en Frits (38)

Alle succesverhalen

Mirjam (31) en Frits (38)

De vooruit volledig aan diggelen door een steentje. Het was een vreemd begin van een onvergetelijke avond met Frits (38). In dit interview vertelt Mirjam (31) hoe zij haar grote liefde vond. "En wat zag ik: een man met koffer en een matrasje onder z'n arm!?"

"Ik kwam bij Parship terecht door een advertentie in de krant. Vooral dat anonieme trok me aan. Het gaf me een prettig gevoel dat niet direct Jan en alleman je kon zien. Ook vond ik dat er veel hoogopgeleide mensen zich hadden ingeschreven. Verder zag ik nog een voordeel: op een datingsite weet je zeker dat de mannen vrijgezel zijn, in een kroeg is dat toch anders. Dus ik deed de test, kreeg een persoonlijk profiel en jawel: meteen een contactverzoek! Inderdaad, het was Frits. Ik kon mijn abonnement eigenlijk direct weer opzeggen."

Afwijzing
"Ik had per ongeluk eerst een afwijzing naar Frits gestuurd. Ik was net nieuw op de site en was nog wat dingen aan het testen. Maar in zijn profiel las ik dat hij ook muzikaal was. Ik heb hem toen toch maar een mailtje gestuurd. Ik wilde wel weten wat voor instrument hij speelde. Hij bleek organist te zijn en hij zingt in een koor. Ook heel leuk: hij had ooit - net als ik met mijn dwarsfluit - het Requiem van Verdi opgevoerd. En dat was ook één van zijn lievelingsstukken!"

Kriebels
"Na een paar mailtjes stelde Frits voor te bellen. En... hij had me een fijne stem! Gewoon heel erg vertrouwd. Het eerste gesprek duurde meer dan een uur. Vanaf dat moment belde we om de twee, drie dagen. We kletsten maar raak, uren achter elkaar. Ik kreeg toen al een beetje kriebels. We wilden graag afspreken, maar dat lukte niet een, twee, drie. Want hij woont in Groningen en ik in Alkmaar. Ook hadden we het allebei druk: dan had ik weer een concert of ging Frits op zeilweekend. Daardoor duurde het nog zo'n twee weken voordat we elkaar zagen."

Matrasje
"We hadden bij mij in de buurt afgesproken, in Egmond aan Zee. Maar er kwam een kink in de kabel. Een steentje was op zijn voorruit ingeslagen: helemaal aan diggelen. Het was op een zondag en daardoor kon de ruit niet meteen gerepareerd worden. Gelukkig vond Frits in een klein dorpje een garage waar hij zijn auto kon stallen, die dan de dag erna door de ANWB zou worden opgehaald."
"Ik toen met mijn auto naar die garage om hem op te pikken. En wat zag ik: een man met koffer in zijn hand en een matrasje onder z'n arm!? Ik schrok: Heb ik soms beloftes gedaan die ik niet waar kan maken? Heb ik hem een verkeerde indruk gegeven? Maar wat bleek: hij ging de volgende dag voor een weekje weg, vandaar. 't Was echt hilarisch. Ook zijn haar zag er grappig uit. Maar wat wil je als je een tijd moet rondrijden zonder voorruit in de stromende regen."

Mademoiselle Coco
"Na het autodebacle gingen we alsnog naar een restaurantje. En daar was het ijs toen snel gebroken. Het klopte meteen op alle fronten: hij had hetzelfde intellectuele niveau waardoor we over van alles konden kletsen. Hij was heel lief en ik vond 'm bovendien fysiek erg aantrekkelijk. Ook had hij - heel attent - een cadeautje bij zich omdat ik die week erna jarig werd. Het was een CD, van een voor een leek totaal onbekende Nederlandse fluitiste. Maar ja hoor, het was wel één van mijn favorieten: een schot in de roos! En dat was nog niet alles. Het tweede cadeau was een zeepje van Mademoiselle Coco van Chanel, en je gelooft het niet: dat is mijn lievelingsparfum. Dit kon geen toeval meer zijn. Ik dacht: ik denk niet meer na, dit zit gewoon goed. Hij zou na het diner bij zijn tante slapen, maar Frits heeft haar die avond niet meer bereikt...

Ja, ik wil!
"Die eerste afspraak is nu zo'n half jaar geleden. En sindsdien gaat het heel goed. Ik zie een zonnige toekomst voor me met die man. In het begin was ik nog een beetje voorzichtig, want ik kwam net uit een scheiding. Maar in andere relaties ben ik nog nooit zo close met iemand geweest. We gaan binnenkort samenwonen. Ik moet voor mijn specialisatie als arts nog twee jaar in een academisch ziekenhuis werken. Ik wilde dat in Amsterdam doen, maar ik heb nu geregeld dat dit in Groningen kan. Trouwplannen? Ja, beetje wel. Laatst ging Frits tijdens een etentje op zijn knieën. Best gek, want sinds mijn scheiding zei ik: een knappe vent die mij nog in het huwelijk krijgt. Maar het is toch gelukt, want tegen zo'n leuk vent als Frits zeg je natuurlijk: Ja, ik wil!"

* Mirjam is arts en woont in Alkmaar. Frits is werktuigbouwkundige en komt uit Groningen. Beide namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)