> Succesverhalen > Thierry (60) en Nora (55)

Alle succesverhalen

Thierry (60) en Nora (55)

"Wat goed is, komt snel. Deze uitspraak van de legendarische sportjournalist Joris van den Bergh geldt blijkbaar ook in de liefde. Je zet je profiel op Parship, selecteert een reactie, en drie e-mails en één date later ben je op vrijersvoeten. Mysterieuze krachten in de liefde zorgden ervoor, dat we elkaar ontdekten en nog steeds vasthouden. Nu al zeven maanden. Elke dag een feestdag." Een ingezonden verhaal van Thierry (60) en Nora (55).

"Laat niemand denken dat wat zo snel komt, niet goed kan zijn. Dat een succesverhaal drijft op kalverliefde, amoureuze heldenmoed of sentimentele doodsverachting. Niets van dat al. Ten slotte gaat het hier om een gelouterde bok van meer dan zes kruisjes en een doorleefd groen blaadje van iets boven de vijftig. Geen beginnelingen op het glibberig pad der liefde. We zijn routiniers, die met gevoel en verstand het liefdespad durven betreden alsof het de snelweg naar geluk is. Een effectieve route."

Eerlijkheid
"Ons succesverhaal begint met liefdevolle profielen. Niet even snel wat clichés bijeengeharkt en er maar het beste van hopen. Als we ergens op afknappen, dan zijn het wel voorspelbare profielen, waarin iedereen op zoek blijkt naar een betrouwbare, gezellige partner. Op veel datingsites hebben bijna alle kandidaten dezelfde hobby's, iedereen vermeldt risicoloze en dus dodelijk saaie kenmerken. Haast iedere profielschrijver vindt zichzelf eerlijk. Waarom drinkt dan elke drinker matig, moet de eerste kettingroker nog opduiken? Laat zien wie je werkelijk bent en hoop er het beste van."

Knapper dan Quasimodo
"Mijn lief en ik, hebben laten zien in ons profiel wie we werkelijk zijn. Een karaktereigenschap als avontuurlijk, klinkt veel intrigerender dan betrouwbaar, speels is spannender dan serieus, en je kunt jezelf ook omschrijven als 'knapper dan Quasimodo, maar lelijker dan Brad Pitt'. Onze profielen verraadden bezetenheid met taal, hang naar originaliteit, een selectieve algemene ontwikkeling. Dus verstrekten we elkaar gezwind persoonlijke gegevens, vertrouwen moet je aantonen, en mailden buiten Parship om. Het eerste telefoongesprek werd wederzijds door stemgeluid en taalgebruik als een verademing ervaren. Het duurde volgens de maatstaven van Parship onverantwoord lang, maar smaakte niettemin naar meer. Dus stelde een van ons meteen een persoonlijke ontmoeting voor en had de ander daar wel oren naar."

"We hadden die zomeravond weersomstandigheden, waarin romantiek gedijt als tuinkers op een natte spons. Wolkeloos, windstil, zwoel. Het diner op het voorplein van een gerenommeerd hotel duurde uren. Tijdens het vijfgangenmenu hadden we geanimeerde gespreksstof over rijk gevarieerde thema's. Zelfs een quiz om vliegensvlug te onderzoeken uit welk hout de ander gesneden is. Met vragen als: spijkerbroek of avondtoilet?, stamppot of salade?, Mulisch of Reve? En ga zo maar door. Leuk en leerzaam."

Zaligheid
Nora: "Van tevoren hadden we bij hem thuis al het fundament gelegd. We lachten en huilden binnen een half uur. Basale emoties die een band schepten. Na zo´n kennismaking is een uitgebreid dinertje niet te hoog gegrepen. Maar daarna? Je wilt dat deze zaligheid nooit ophoudt, maar de werkelijkheid is zo onverbiddelijk als die bestseller van Jan Cremer. Na de koffie met likeur drie kwartier lopen naar huis. Hoe doe je dat, als de maan schijnt, de maag gevuld is en de sterren flonkeren? Dan pak je meteen zijn arm en leid je hem keuvelend naar zijn woning. Misschien beloonde ik hem wel, omdat hij al op de heenweg mijn hand had genomen. Toen het voorbij was, werd het alweer weekend en hoogste tijd voor een tegenbezoek. Huis schoongemaakt (zij), rode rozen gekocht (hij), dito blozende konen (allebei). En: logeerbed opgemaakt (zij)."

Bestendige snit
Nora: "In zo´n aanloop naar een hechte relatie kun je niets beters doen dan je geluk geselen, op de proef stellen, de maat nemen, teisteren, treiteren, tackelen en tarten. Blijft het je daarna toelachen, dan kan het tegen een stootje. De beste manier om je geluk te testen is meteen samen op vakantie. Liefst per auto, met lange trajecten naar een ver land, waar mensen een vreemde taal spreken, waar je lekker gemakkelijk verdwaalt, cafés en restaurants altijd gesloten zijn als je barst van de dorst of knapt van de honger. Urenlang zit je dicht naast elkaar, kun je praten, lachen, zingen, zwijgen. Doorsta je dit alles vrolijk lachend, elkaar met liefdevolle oogopslag monsterend, tja, dan is de kans zeer groot, dat je geluk van bestendige snit is."

Kwel je geluk
Thierry: "Je kunt dit alles ook anders aanpakken. Met de alternatieven zijn we gauw klaar. Stel je voor: moeizaam lid moeten worden van allerlei verenigingen, moeten leren hoe je postzegels verzamelt of hoe je een golfbal moet afslaan, door de stad moeten schuimen zonder te beschikken over de profielen van andere straatschuimers, honderden kilometers moeten doorbrengen in troosteloze middelen van vervoer, avond aan avond moeten verblijven in treurige kroegen of karakterloze bars, vage drankjes kopend voor nog vagere dames. Je mag er niet aan denken. Hou op, schei uit. Geef ons maar Parship. Maak alle logeerbedden op (ook als je ze niet gebruikt), loop risico's, maak jezelf groot en klein, kwel je geluk totdat het onkwelbaar wordt, en alles komt goed. Verspil geen tijd. Die Joris had gelijk. Wat snel komt, is goed. Je zult levenslang gelukkig blijven. Net als wij."

* Thierry is docent op het hbo en Nora is gepensioneerd. De namen zijn op verzoek van het stel gefingeerd.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)