> Succesverhalen > Alexandra (44) en Ricardo (49)

Alle succesverhalen

Alexandra (44) en Ricardo (49)

Tijdens hun eerste ontmoeting straalt het geluk van ze af. Het ziet er zelfs zo vertrouwd uit dat de havenmeester denkt dat Alexandra (44) en Riccardo (49) een stel zijn. En daarmee had hij een vooruitziende blik. Een half jaar later vertellen zij aan Parship over hun fortuinlijke ontmoeting.

"Een experiment, dat was het", vertelt de destijds overtuigde vrijgezel Riccardo. "Ik werd nieuwsgierig gemaakt door vriendinnen die via internet aan een relatie zijn gekomen. Ik kreeg veel reacties, maar daar zat niet die bewuste vrouw voor mij bij. Toen Alexandra mij voorstelde in contact te komen, zag ik dat niet meteen voor me. Ze rookt", dacht ik. Alexandra vult aan: "Ik zie mezelf echter niet als rookster, slechts tijdens gelegenheden rook ik. Dat heb ik hem laten weten in een uitgebreid pleidooi." Riccardo gaat verder: "Ik reageerde en stuurde mijn foto mee. Zij bleek mij te herkennen. Uit de daaropvolgende mailtjes bleek dat we op hetzelfde hbo hebben gestudeerd begin jaren tachtig."

Verliefd
"Alexandra stelde in haar mail voor dat ze stopt met roken. Aangezien ik een compromisloze antiroker ben, was dat voor mij reden om haar in levende lijve te ontmoeten. We zien elkaar bij een terras langs de Amstel en ik herken haar onmiddellijk. We moeten allebei lachen om het 'school-effect' en stralen snel uit zeer vertrouwd met elkaar te zijn. De havenmeester denkt zelfs dat we een stel zijn!" geniet Riccardo na. "Helaas kwam er een eind aan deze date. Toen ik haar afzette stelden we elkaar op hetzelfde moment de vraag: 'wanneer zie ik je weer?' Toen ik thuis kwam wist ik het: ik ben verliefd."

Met volle teugen
Het weekend daarna slaat de bliksem helemaal goed in. Riccardo vertelt: "We zien elkaar onverwachts en genieten twee uur lang, al zoenend. We gaan uiteindelijk allebei naar ons eigen huis. De volgende dag ben ik enigszins gespannen. Zal zij ook verliefd zijn? Gelukkig is ze overtuigd. En we blijven elkaar zien. Na vier weken merk ik dat ik bepaald niet de fanatieke vrijgezel ben die ik meende te zijn. Ik vind het waanzinnig gezellig weer een vast maatje te hebben." En ook Alexandra geniet van de relatie: "Ik wist niet dat het nog bestond, je zo snel vertrouwd voelen met iemand. We zijn ook geen twintig meer, al voelen we ons wel zo! Maar goed, we 'kennen' elkaar toch al 25 jaar. Een intens lieve man, die er echt voor me is, in goede en in slechte tijden. Ik vind het geweldig en geniet met volle teugen!"

Carpe diem
Riccardo: "Intussen zijn we vijf maanden samen, vastbesloten te blijven latten, maar we zien elkaar vaak. Ons motto is carpe diem, maar we kunnen ons goed voorstellen lang samen te blijven, misschien wel forever. We gaan heerlijk relaxed door met onze eigen levens, maar ook zeker met ons gezamenlijke leven; afspraken in de weekenden stemmen we op elkaar af, om zoveel mogelijk samen te kunnen doen." Alexandra vult aan: "Het leuke en bijzondere is ook dat we inmiddels zoveel reisbestemmingen hebben gevonden waar we samen naartoe willen, dat we aan een jaar niet genoeg zullen hebben!"

Alexandra over Parship
"Parship sprak mij directe aan vanwege het anonieme karakter en het type mensen dat je er tegenkomt. Bovendien een financiële drempel waar je overheen moet, waar je vooraf goed over na moet denken. Het profiel invullen vond ik heel moeilijk, maar heeft me geleerd goed na te denken over mezelf, ook wel eens goed!"

* Alexandra is 44 jaar en is relatiemanager bij een bank. Riccardo is 49 jaar en is Internationaal Sales manager. Ze wonen in Amsterdam. De namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)