> Succesverhalen > Paula (50) en Kees (48)

Alle succesverhalen

Paula (50) en Kees (48)

Paula (50) wilde na haar scheiding alleen nog een LAT-relatie met iemand. Maar ze veranderde van gedachten toen Kees (48) op haar pad kwam. Lees hier over Italiaans ijs, kroeshaar en samenwonen. "Het voelde onmiddellijk heel vertrouwd aan".

"Het verhaal begon toen mijn zus drie weken op vakantie ging naar China. Ik mail veel met haar en ik dacht: 'Dit ga ik missen.' Toen zei ze: 'Dan zoek je toch iemand op internet.' En toevallig viel mijn oog op een advertentie van Parship.nl."
"Het was wel wennen. Want hoe moet je contact leggen? Hoe reageer je op contactverzoeken? Ik wist niet hoe dat internetdaten precies werkte. Daarom heb ik al die tips en adviezen gelezen. Dat je bijvoorbeeld niet te lang moet wachten met een eerste afspraak, en dat de kledingkeuze bij een afspraak er eigenlijk niet toe doet. Het gaf me een lekker gevoel. Kees reageerde meteen op mijn contactverzoek en na zes mailtjes over en weer hadden we een afspraak."

Stoute schoenen
"Tijdens die eerste ontmoeting op een terrasje in Rotterdam kon ik niet op mijn benen blijven staan van de zenuwen. Ik was vroeg en zat helemaal alleen aan een tafeltje. Iets verderop zat ook een man alleen. Maar ik wist niet hoe Kees eruit zag, want foto's hadden we niet uitgewisseld. Na een minuut of tien heb ik toen de stoute schoenen aangetrokken. En jawel, hij was het. Kees had mij ook al gezien, vertelde hij. Maar hij verwachtte een type met kroeshaar. Ik had gemaild dat ik naar een afro-kapper zou gaan. Met een vriendin weliswaar, maar dat had ik er niet bij verteld. En mijn korte kapsel in henna-kleur is dan toch net iets anders. Tja, hilarisch wat het wel."

Samenwonen
"Het voelde onmiddellijk heel vertrouwd aan. Na een tweede terrasje gingen we eten in een restaurant, en daar maar praten, praten en praten. Over vakanties, over dromen en alles wat ons bezig hield. Als afsluiter van de avond hebben we toen Italiaans ijs gegeten op een bankje. Heel apart."
"Kees wilde direct weer afspreken. Ik hield dat een beetje af, ook al vond ik het een geweldige avond. Het leek me beter om eerst nog wat te mailen en dan verder te zien. En daar kwam drie dagen later een nieuwe afspraak uit: in een romantisch restaurant aan het strand. Daar sloeg de vonk over. Vanaf dat moment zagen we elkaar om de dag." "Na een paar weken besloten we als proef te gaan  samenwonen. Om te kijken of 't zou werken. Nou, dat lukte wel. We hebben wekenlang geen tv gekeken, onze vrienden verwaarloosd, en alleen maar van elkaar genoten. Echt super. Kees heeft zijn flat inmiddels opgezegd en zijn laatste spullen worden nu verhuisd."

Verwantschap
"Ik voel me heel verwant met Kees. In het begin vond ik dat zelfs een beetje eng; het is zó vertrouwd. In het normale leven duurt het toch wat langer voordat je elkaar door en door kent. Misschien komt dat door het selectiesysteem dat Parship gebruikt, waardoor je sowieso al heel veel gemeen hebt. Ik merk echt verschil. Zo heb ik zelfs bij mijn ex-man niet het gevoel dat ik hem ooit zo goed gekend heb, terwijl ik vijfentwintig jaar getrouwd ben geweest."
"Het moet gewoon vanuit de basis kloppen. Kijk, als iemand niet van skiën houdt, doet dat er niet toe. Maar hoe denk je over ziekte? Over de dood of over politiek? Dat vind ik belangrijk. Kees en ik weten bij veel onderwerpen al van te voren hoe de ander denkt. Dat is prettig en daarom is het ook zo snel gegaan. Ik ben pas drie jaar vrijgezel en wilde eigenlijk alleen een LAT-relatie. Maar daar was geen sprake meer van toen ik Kees ontmoette. We willen gewoon elke nacht bij elkaar zijn."

* Paula is ziekenverzorgster en woont in Rotterdam. Kees is leraar en woonde tot voor kort in Zwijndrecht. Beide namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)