> Succesverhalen > Daphne (57) en Marvin (63)

Alle succesverhalen

Daphne (57) en Marvin (63)

"Blijkbaar leken we al een vast koppel, want de serveerster dacht dat ze ons kende van eerdere bezoeken", vertelt Daphne (57). Dat het een eerste geslaagde ontmoeting was bleek wel na afloop: "We stonden als een stel scholieren voor het restaurant te zoenen." Parship-koppel Marvin (63) en Daphne vertellen hun verhaal.

Marvin: "Ik was al een paar maanden actief bij Parship, voordat Daphne aan de horizon, of eigenlijk in een duister bruin stadscafé, verscheen. Zonder dat ik zelf ook maar de minste moeite hoefde te doen, meldden zich via de elektronische snelweg voortdurend dames bij mij die verzochten om een nadere kennismaking. Daartussen zaten een aantal aardige Duitse dames. Ik woon in een grensgebied. Een groot voordeel. Daar is de horizon extra wijd. Prettige contacten kwamen eruit voort, maar daar bleef het bij. Het doel was uiteindelijk om in contact te komen met een nieuwe partner".

Het leven delen
Daphne nam de kerstvakantie als moment zich aan te melden bij Parship. "Ik had toen de tijd en dacht 'laat ik het eens proberen'; ten slotte adverteren ze in mijn favoriete krant. Het leek me heerlijk om een leuke man in mijn leven te hebben. Niet dat ik me verveelde, maar tijdens de vakantie op IJsland, met een vriendin, had ik wel bedacht dat ik ook weer heel graag met een man op pad wilde; en dan liefst op levenspad. Het leven delen. Dus ik meldde me aan en koos voor de zekerheid als actieradius heel Europa. Toen er vervolgens een mail van een Italiaan binnenkwam, bedacht ik me: dit is niet handig. Maar er kwam meteen ook een mailtje van ene Marvin, die veel dichterbij woonde."

Man-alleen-met-kerstboom
Marvin had het ondertussen ook over een andere boeg gegooid. Hij ging actief op zoek naar iemand waarmee hij nader kennis wilde maken. "Toen viel Daphne me op. We hadden een gemeenschappelijke achtergrond qua werk en interesses, ze had een zekere humor en eigenlijk viel ze me ook op door nog iets anders: een soort eigengereidheid. Ze maakte me echt nieuwsgierig. Ze woonde 60 km bij mij vandaan. Een mail werd verstuurd en gelukkig kwam er vlot een reactie", vertelt Marvin. Ook Daphne werd erg nieuwsgierig naar de man achter de mailtjes: "Toen hij ook nog schreef dat hij de kerstboom opgeruimd had, wist ik het zeker: man-alleen-met-kerstboom, die wil ik leren kennen."

Zoenen als scholieren
Daphne: "We zagen elkaar voor het eerst in een bruin café-restaurant. We herkenden elkaar meteen en kwamen op heel plezierige wijze in gesprek. Marvin voelde zich snel bij mij op zijn gemak, en ik ook bij hem. Ik kreeg de indruk dat we elkaar nog veel meer te vertellen hadden dan op één avond kon gebeuren. Dit vroeg op natuurlijke wijze om een vervolg. Een paar dagen later hadden we een eetafspraak in een Italiaans restaurant. Blijkbaar leken we al een vast koppel, want de serveerster dacht dat ze ons kende van eerdere bezoeken. Ons gedrag na afloop, vlak voor het restaurant, wekte misschien weer andere verwachtingen. Als scholieren stonden we te zoenen voor de zaak. En dat, terwijl we toch 50-plusser en 60-plusser zijn."

Integreren van twee levens
Marvin: "Een volgende afspraak werd vanzelfsprekend gemaakt: een paar dagen later, bij Daphne thuis. Al snel bleven we, als het maar even kon, het weekeinde bij elkaar. Lang niet altijd lukte dat. Allebei hadden we redelijk gevulde agenda's, elk een eigen leven, met eigen kinderen. Dat eigen leven wilden we niet zomaar overboord gooien. Zeker op onze leeftijd is dat waardevol. Gelukkig kennen die eigen levens van ons heel wat overeenkomsten, zoals de gemeenschappelijke belangstelling voor kunst, cultuur, reizen, wandelen en fietsen. Een zekere integratie is daardoor goed mogelijk. We hebben dat onder andere via reizen, wandelen en concert- en toneelbezoeken in de praktijk gebracht."

Van Essen tot Beijing
"De eerste vakantie samen voerde naar de Harz, waar we heerlijk gewandeld hebben. En is het dansen met de heksen tijdens de Walpurgisnacht niet ook een mooi stukje integratie? Er volgde al gauw een weekeinde Essen. Van de zomer gingen we weer een eind verder op reis; met de Mongolië-express, van Moskou naar Beijing. Overnachten in de steppe. Of slapen in een klein dorpje aan het Baikalmeer, dat was ook weer eens iets anders. Ook in de herfst bleven we niet thuis. Inmiddels hebben we vastgesteld, dat we samen nog zoveel willen beleven en ondernemen, dat we er nog twee of drie extra levens voor nodig denken te hebben."

* Marvin en Daphne zijn allebei werkzaam in het onderwijs. De namen zijn op hun verzoek gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)