Daten als alleenstaande moeder

30.09.2021 Parship Redactie

Je bent weer toe aan een nieuwe liefde. De ene week vrij, maar de andere week fulltime mama. Hoe pak je daten als single mama nu goed aan?

Het leven van een alleenstaande moeder moet je niet onderschatten. De ene week vrij, maar de andere week fulltime mama. Natuurlijk, je past daar je leven op aan, maar voor je het weet zit je agenda weer vol. Je werkt wat overuren in je ‘kindervrije’ dagen. Je plant op die dagen ook je sociale contacten. Nog een paar uurtjes aan je hobby of sport besteden en voilá, voor je het weet rennen er weer kids door het huis.

En toch ben je weer toe aan een nieuwe liefde. Heel wat alleenstaande ouders zoeken een date via het internet. Dus je trekt de stoute schoenen aan en creëert een profiel op een datingsite. Oei, eerste dilemma: zoek ik een vent die ook al kinderen heeft? Hoe gaan we dat combineren? Vertel ik direct aan potentiele dates dat ik kinderen heb? En hoe vertel ik mijn kinderen dat ik opnieuw een partner zoek of nog enger dadelijk… heb gevonden!

First things first. Je eerste date plan je natuurlijk in je kinderloze dagen. Dat scheelt weer een babysit regelen. Lukt dat niet, laat de kids bij opa en oma. Kun je met een gerust hart naar je date toe. Niets is zo storend voor je date als je om de minuut op je telefoon kijkt of het allemaal wel goed gaat met de kinderen. Daarmee geef je bijna het signaal: voor jou is er eigenlijk geen tijd.

Ga vooral niet liegen over dat je kinderen hebt. Ze zijn er en ze zijn een belangrijk onderdeel van je leven. Maar ga niet je hele eerste date continu verhalen vertellen over je kinderen. Naast moeder ben je immers ook een vrouw. Met een job. Met hobby’s. En met verwachtingen van het leven. Laat die kant dus zien op een date.

En ook al is het alleenstaande-ouderschap zwaar (zeker met kleine kinderen), maak er geen klaagdate van. Geef die leuke vent niet het gevoel dat je iemand zoekt om jou te helpen en een extra babysit te zijn. Je wilt toch iemand die een relatie met je aangaat, vanwege jóú!

Verder, neem tijd om je eerste date voor te bereiden. Je haren goed doen, wat schmink, een leuk kleedje aan. Jezelf op die manier een beetje in de watten leggen mag ook best eens een keer. Haastig thuis vertrekken met een melkvlek op je mouw is niet echt sexy.

En als laatste: een eerste date hoeft niet dadelijk een nieuwe relatie te zijn. Amuseer je, je hebt het verdiend!