Vind de partner die écht bij je past
Ik ben Ik zoek

Voor jouw veiligheid gelden bij ons de volgende regels voor wachtwoorden:

  • Minimaal 8 tekens
  • Letters EN cijfers/speciale tekens
  • Moet anders zijn dan jouw e-mailadres
  • Geschikte partners bij jou in de buurt
  • Automatisch gecontroleerde profielen
  • Veilige en TÜV SÜD-gecertificeerde Software

Je perfecte partner vinden : 5 tips voor een succesvolle zoektocht.


Soms lijkt het oneerlijk verdeeld te zijn in deze wereld. Sommigen lijken zonder veel moeite van de ene relatie naar de andere te struikelen, terwijl anderen ondanks alle hun inspanningen een permanente single blijven. Waarom is het voor sommigen zo gemakkelijk en voor anderen zo moeilijk om een ​​partner te vinden?

De ideale partner vinden? Vergroot je kansen met Parship.be. Wij geven advies over wat je zelf kan doen én brengen je in contact met de juiste singles.

Jouw ideale parner vinden begint op Parship.be

Droom je ervan om je ideale partner te vinden? Dan hoef je tegenwoordig een ontmoeting niet meer aan het toeval over te laten. Maar weet, hoe groter de vijver waarin je vist, hoe groter de kans dat je de liefde vindt. Daarom is het een goed idee om online je kans te wagen.de Het aantal online datingsites en dating apps groeit de laatste jaren; je kunt dus zelf het heft in eigen handen nemen om een geschikte partner te vinden. Online datingsite Parship.be behoort tot de grootste en meest succesvolle datingsites of datingplatformen van Europa en is ook in België toonaangevend. Gelijk na jouw aanmelding maken wij voor jou een eerste selectie van geschikte singles voor een plezante en boeiende date. We doen dit op basis van jouw persoonlijkheid, verwachtingen en interesses. Zo verhogen wij voor jou de kans op succes. Een partner vinden is dus echt dichterbij dan je denkt! Lees hieronder meer over ‘ Partner vinden ’. .

De grote struikelblokken bij het zoeken naar een partner.

Een van de belangrijkste tips om een ​​partner te vinden is om te onderzoeken waarom het niet werkt. Veel singles die op zoek zijn naar een partner, pakken de zoektocht naar een partner verkeerd aan. Afhankelijk van de leefsituatie of ervaring kan dit immers verschillen. En laat ons ook de innerlijke houding van de alfa en omega niet uit het oog verliezen om de juiste partner te vinden. De volgende vijf aspecten kunnen voor een streep door de rekening zorgen.

1. Romantische ideaalbeelden

Vele singles hebben een zeer concreet beeld van de man of vrouw van hun dromen. Door dergelijke ideaalbeelden maken singles het voor zichzelf soms heel moeilijk. Iedere potentiële partner wordt afgemeten aan dit ideaalbeeld. Dat maakt dat er veel leuke potentiële partners door de mazen van het net vallen. De prins op het witte paard moet niet afgevinkt worden. De zoektocht aanvangen met een ideaalbeeld zorgt alleen maar voor frustraties en teleurstellingen.

2. Te hoge eisen

Er zijn ook singles die een realistischer beeld hebben van hun droompartner. Meestal hebben ze echter al een grote lijst met eisen waaraan moet worden voldaan. Vooral singles die al veel levenservaring hebben, weten wat ze van een relatie kunnen verwachten. Concrete waarden kunnen helpen om de zoektocht naar de juiste partner te verfijnen, maar te hoge eisen en principes en een gebrek aan openheid en tolerantie kunnen leiden tot een mislukte zoektocht.

3. De zoektocht naar de juiste tegenhanger

Een oud gezegde luidt: tegenpolen trekken elkaar aan! Singles die op zoek zijn volgens dit motto vinden vaak partners die een zekere fascinatie op hen uitoefenen. Deze verbindingen zijn echter niet altijd permanent. Als je altijdeen tegenpool zoekt, negeer je het feit dat mensen met voldoende overeenkomsten op de lange termijn gelukkiger kunnen zijn.

4. “Ik laat me vinden”

Er zijn singles die een zeer passieve houding tonen bij het zoeken naar een partner en alles aan lot of toeval overlaten. Onder het motto “Ik zoek niet, ik zal gevonden worden”, hopen velen dat het universum hen een partner voor het leven zal bieden. Het gebrek aan initiatief betekent echter vaak dat er weinig of niets gebeurt.

5. Een negatieve houding

Twijfels aan jezelf knagen vaak aan veel singles. Je partnerzoektocht loopt onbewust onder de slogan “Niemand wil toch iemand zoals ik”. Deze houding is vaak te wijten aan negatieve ervaringen en ervaringen. Slecht humeur en pessimisme zijn niet bepaald aantrekkelijk voor anderen.

5 tips om je perfecte partner te vinden

Soms lijkt het een droom of zelfs een illusie: je perfecte partner vinden. Maar hij of zij bestaat, je moet er alleen voor openstaan. Kijk dus ook kritisch naar jezelf, je houding en je instelling. Met deze 5 tips maak je ongetwijfeld een goede start!

1. Pimp je charisma
Wat je uitstraalt, krijg je terug. Dat geldt ook tijdens het vinden van een partner. Met een vriendelijke, positieve en optimistische uitstraling trek je mensen – en dus ook potentiële partners – aan. Zoek dus een warme profielfoto uit waar je vrolijk op staat. Ben je aan het praten met een leuke man of vrouw vermijd dan gezeur en kritiek, daarmee schrik je mensen af. Wees vriendelijk, positief, optimistisch en … SMILE!

2. Leeg eerst je rugzak
Weet je zeker dat je nu al een nieuwe partner wil vinden? Verwerk eerst je scheiding of vorige relatie voordat je je in iets nieuws stort. Anders is de kans groot dat je alleen afleiding of bevestiging zoekt, vaak zonder dat je het beseft. Vanaf het moment dat de spoken uit je verleden zijn verdwenen, is de weg vrij voor een nieuwe partner.

3. Sta open voor nieuwe dingen
Blijf je steeds steken in dezelfde patronen en types? Dan wordt het tijd om je gewoonten te doorbreken. Probeer eens op andere plaatsen een partner te vinden, bijvoorbeeld in een ander café. Of probeer een nieuwe sport of hobby uit. En…waarom ook niet online proberen om een partner te vinden. Door je open en nieuwsgierig op te stellen, vergroot je je wereld én de kans om die perfecte partner te vinden.

4. Durf initiatief te nemen
De tijd dat alleen mannen de eerste stap moeten zetten, is allang voorbij. Het is hoog tijd om als vrouw zelf initiatief te nemen. Dus trek je stoute schoenen aan, wees zelfverzekerd of doe alsof en stap op die leuke man af. Anders doet iemand anders het! Je zal zien: mannen vinden zo’n proactieve houding alleen maar aantrekkelijk. Wie weet, vind jij op die manier je ideale partner!

5. Geef niet op
Ook al doe je écht je best om een partner te vinden, het kan altijd leiden tot een teleurstelling. Vind je niet direct de juiste match of was jouw interesse niet wederzijds? Ga er zo losjes mogelijk mee om. Niet stressen of opgeven. Het is voor de ander aantrekkelijker als je ontspannen en positief blijft.

De juiste partner vinden doe je best online: Dit zijn de voordelen.


Ja, natuurlijk is liefde op het eerste gezicht leuk. Iedereen droomt ervan om onverwachts tegen een vreemde op te botsen, letterlijk. Om dan op slag verliefd te worden en de rest van de dag samen door te brengen, verdrinkend in elkaars ogen. Maar: zo werkt het meestal niet. En misschien is dat niet zo erg, want er kleven heel wat voordelen aan het vinden van een partner via een datingsite zoals Parship.

Ten eerste heb je online een veel grotere keuze dan je in het echte leven hebt. En je weet ook direct wie er beschikbaar is en wie niet. Dat bespaart jou een hoop tijd, want je hoeft geen lange gesprekken te voeren of eventuele signalen te analyseren. Je krijgt alle beschikbare singles netjes op een presenteerblaadje.   

Op een datingsite of -app ontmoet je gelijkgestemden. Singles die net als jij op zoek zijn naar een serieuze relatie. En dan hebben we het over gerenommeerde datingsites, zoals Parship.be. Hier laten we niets aan het toeval over en doen we er alles aan om de perfecte partner te vinden voor jou. Op basis van een wetenschappelijk persoonlijkheidsonderzoek.

Dáárom kies je voor Parship
Een geschikte partner vinden via Parship.be is spannend en leuk, maar ook praktisch. En dat is een goede zaak, want uiteindelijk gaat het om het resultaat. Bij ons kan je in contact komen met duizenden leden. Allemaal single, allemaal op zoek naar een serieuze relatie.

Je kan op eigen initiatief contact leggen met alle singles, veilig en eventueel anoniem. Verstuur bijvoorbeeld een Glimlach of IJsbreker naar iemand die jou aanspreekt. Je kiest zelf of en wanneer je jezelf laat zien.

Wil je liever gerichter zoeken en de kans op het vinden van de perfecte partner vergroten? Laat ons dan meezoeken. Wij selecteren een aantal singles voor jou op basis van een wetenschappelijk onderbouwd persoonlijkheidsonderzoek. Via Parship vonden al duizenden mensen een partner. Klaar voor de zoektocht? Schrijf je direct gratis in!

Start je zoektocht met een gratis aanmelding
Je kan je gratis en snel registreren op deze pagina. Als je je aanmeldt, vul je profiel dan zo nauwkeurig mogelijk in. Zo kunnen wij jou direct een selectie geschikte singles voorstellen. Wie weet, zit jouw match ertussen, een partner vinden is dichterbij dan je denkt!