Inspiratie nodig voor een eerste date?

29.11.2021 Parship Redactie

Wanneer de meeste singles voor de eerste keer op date gaan, reikt hun inspiratie meestal niet verder dan… een etentje. Niets mis mee, natuurlijk…maar waarom niet eens iets anders proberen. Hier vind je enkele kleine tips om die eerste date net dat tikkeltje anders te maken.

.

Een koffietje om het ijs te breken

Een eerste date hoeft zeker geen uren duren. Dat is niet echt nodig. Uiteraard ben je nieuwsgierig. Wie zit er nu echt achter dat profiel, met de leuke teksten en leuke foto’s. Uiteindelijk wil je de andere gewoon eens zien in het echt leven, kijken hoe hij/zij zich gedraagt, stapt, ruikt, hoe je date lacht, zijn/haar stem klinkt. Spreek daarom af in een leuke cafeetje, een hippe koffiebar of een tof theehuisje. Hoe lang die eerste date duurt kan je dan gewoon laten afhangen van het moment, hoe leuk het is. Wordt er nog een vervolg aan gebreid met een wandeling door de buurt, etentje…of worden er afspraken gemaakt voor een leuke vervolgdate…dat bepal je zelf.

Kies je voor een etentje op je eerste date: ga dan voor dat tikkeltje meer.

En nee…dan maken we geen allusie op de prijsklasse van het restaurant, maar op de originaliteit. Maar hey…ook niks mis met het leuke eethuisje waar jij al lekker gegeten hebt natuurlijk. Wil je toch voor iets ander gaan dan kan je online makkelijk via verschillende websites een restaurantje zoeken. Wat nog een ander leuk en apart alternatief is, is een picknick. Die kan je zelf samenstellen of je spreekt af met je date om elk wat dingen mee te brengen. Geen tijd voor? Er zijn heel wat hotels en B&B’s in steden en op het platteland die een picknickmand klaarmaken voor je. Daar krijg je zelfs een mapje bij met leuke picknickplaatsen of/en een fiets!

Ga iets actiefs doen.

En dan mag je eens helemaal out the box denken. Wat dacht je van een avondje pottenbakken, samen een kookinitiatief sushi maken volgen, een zandkasteel maken op het strand, paintballen, fruit plukken om achteraf een taart van te maken,…

Speel elkaars gids…

Als jij en je date niet in elkaars stad of regio wonen, kan jij voor een unieke rondleiding zorgen. Zo laat jij je date kennismaken met leuke dingen uit jouw omgeving. En stel nu dat jij en je date wel uit dezelfde regio of stad afkomstig zijn, dan kan dit uiteraard ook leuk zijn. Wedden dat jij geniet om de stad door de ogen van jouw date te zien. Zo ontdekken jullie op een ongedwongen mannier al wandelend of fietsend leuke nieuwe dingen. En….tijdens dat etentje of drankje achteraf of op de vervolgdate stof genoeg om over te praten.

Want alleen is maar alleen.

Waarom perse die eerste keer alleen met je date afspreken? Je kan het ook koppelen aan iets publieks. Een bezoekje aan een leuke tentoonstelling, een opening van een galerij waar je een uitnodiging voor hebt gekregen, kan alleen maar leuker worden met twee. Voordien kan je afspreken in een leuk cafeetje in de buurt. Zo kan je het ijs al wat breken.

Film meepikken

In principe is naar de film gaan op een eerste date niet zo een goede keuze. Je hebt immers weinig gelegenheid om te praten. Maar waarom je date niet meenemen naar een openluchtcinema of een drive-in movie. Je zorgt voor wat hapjes in de auto en kan toch ongestoord praten!

Ook interessant voor jou:

Elkaar leren kennen is een integraal onderdeel van het datingproces, maar het kan erg moeilijk zijn om te weten wat voor soort vragen je moet stellen. We hebben voor jou een reeks onderwerpen behandeld, elk met voldoende voorbeeldvragen om te stellen om iemand te leren kennen.

70 vragen om aan een vrouw te stellen

80 vragen voor een man