Lichamelijk contact bij eerste ontmoeting

30.09.2021 Parship Redactie

Geef je een hand? Een passievolle afscheidszoen? Of eindig je samen in één bed? Die fysieke aantrekkingskracht bij de eerste ontmoeting, betekent niet dat je direct tussen de lakens belandt. Of wat jou betreft wel? In dit artikel onthullen we de resultaten van de Europese Parship-enquête ‘lichamelijk contact bij de eerste date?’

Een voelbare spanning. Een teder zoentje op de lippen zal jou al verblijden. Het liefst kruip je tegen hem of haar aan. ’s Ochtends ontwakend in elkaars armen. Gedachten gaan de vrije loop tijdens deze eerste ontmoeting. Toch is het even aftasten, zo de eerste keer dat je elkaar ziet. Als het aan de gemiddelde Europeaan ligt, zal deze ontmoeting verzegeld worden met een omhelzing of liefkozing. Zo blijkt althans uit de enquête waar maar liefst 18.000 respondenten op reageerden.

Omhelzing is gepast

Bijna veertig procent van de Europese singles, vindt een omhelzing, liefkozing en een niet te onbeheerste afscheidszoen de beste manier van fysiek contact bij een eerste date. Bijzonder romantisch zijn de Duitse en Zwitserse mannen (rond de 50%). Terwijl Nederlandse en Belgische singles op dit antwoord gemiddeld scoren, geeft slechts 20% van de Spaanse mannen en Zweedse vrouwen de voorkeur aan dergelijke aanrakingen. Verder is opvallend dat een vijfde van de Europese singles liever niet het initiatief neemt. Met een uitzondering van de Italiaanse mannen: slechts negen procent prefereert zelf de leiding te nemen, dan te wachten op het initiatief van de partner.

Geen seks

Vooral Nederlandse, Belgische en Duitse vrouwen willen graag eerst hun partner beter leren kennen: slechts vijf procent wil seks op de eerste ontmoeting. Maar niet alle Europese vrouwen staan hier afwijzend tegenover: zestien procent van de Spaanse vrouwen wil fysiek contact overwegen. Opvallend open zijn de Zweedse dames: als de aantrekkingskracht aanwezig is, is bijna een vierde in voor seks. Duitse vrijgezellen mannen doen het qua intimiteit tijdens de eerste ontmoeting liever wat rustiger aan; tien procent is in voor seks tijdens de eerste date. Europees’ meest warmbloedige mannen zijn de Denen en Spanjaarden: 33 procent zou graag seks hebben tijdens de eerste ontmoeting.

Afscheidszoen een vereiste

Maar zes procent van de Europese singles denkt dat een eerste ontmoeting pas geslaagd is als deze wordt afgesloten met een intieme zoen. Een uitzondering zijn de Italiaanse singles: zestien procent van deze dames en 21 procent van deze heren, vinden dat een kus op de eerste date een vereiste is om het contact überhaupt voort te zetten. Rond de 23 procent van de Europese vrouwelijke single heeft een ‘niet aanraken’ houding tijdens de eerste ontmoeting. Een exceptie vormen de Deense vrouwen: maar dertien procent wil dat de heren niet meer doen dan alleen kijken. De Europese alleenstaande man is lichamelijk toegankelijker: slechts tien procent vindt aanrakingen tijdens de eerste date een no-go.