Online daten

Online daten, iedereen doet het!

30.09.2021 Parship Redactie

De realiteit van vandaag is dat internet ons leven beheerst. Begrippen zoals Google, Whatsapp of Facebook zijn moeilijk uit ons dagelijks leven weg te denken. Ook datingsites hebben zich geprofileerd in de internetwereld en hebben een grote verandering gebracht in de manier waarop singles hun liefde vinden. De moderne variant van op café gaan om mensen te ontmoeten blijkt online daten. Dit is niets om u voor te schamen dus.

Uit een onderzoek onder 1311 leden is ook gebleken dat slechts 16 procent er niet openlijk voor uit durft te komen dat zij online date. Zo’n 16 procent van deze Parship leden brengt het actief zijn op een online datingsite pas ter sprake wanneer zij ook daadwerkelijk iemand gevonden hebben via een online dating kanaal. Onder hen heerst de angst dat omstanders vinden dat datingsites voor singles met een probleem zijn en er de spot mee drijven.

Maar gelukkig geven de meeste Parship leden (33%) aan dat zij er openlijk voor uitkomen dat zij online daten, en terecht! Waarom zou je de kans op een online date niet wagen als uit onderzoek is gebleken dat 82% van de online-daters ook daadwerkelijk op date gaat, terwijl dit percentage bij de offline-daters maar op 49% ligt. Daarbij heeft online dating niet alleen de manier waarop singles hun ware liefde vinden veranderd, maar ook de fundamentele manier van “het daten”. Internet daten geeft mannelijke en vrouwelijke singles namelijk de mogelijkheid om hun liefdesleven in eigen hand nemen, waarbij vrouwen niet meer hoeven te wachten totdat de man de eerste stap zet. Vandaag de dag nemen ook vrouwen die de juiste partner nog niet gevonden hebben zelf de touwtjes in handen door zich in te schrijven op een datingsite. Eenmaal ingeschreven is het niet ongewoon dat een vrouw daadwerkelijk de eerste stap kan zetten en contact opneemt met andere leden.

Bij onlinedaten gelden de oude sociale conventies over flirten niet meer en hebben vrouwen evenveel vrijheid en vermogen als mannen om zelf het initiatief te nemen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de vraag of ze ‘’te voortvarend’’ of ‘’te opdringerig’’ zijn. Dankzij online daten weten singles dat zij er zeker niet alleen voor staan en met hen duizenden andere mensen opzoek zijn naar dé ware. Hierbij hoeven zij niet met minder genoegen te nemen. Zelfs op een hogere leeftijd waarop het moeilijker kan zijn om in het reguliere sociale leven andere singles te ontmoeten, bewijzen datingsites steeds weer dat ware liefde geen leeftijd kent en dat het nooit te laat is om een relatie op te bouwen met een nieuwe partner! Datingsites zijn namelijk voor alle leeftijden en voor alle leefsituaties: oudere singles, gescheiden mensen, weduwe of weduwenaars, er is altijd wel een partner die bij jou past. Dus… waar wacht je nog op? Online daten maar!