Aalst: de stad waar singles weten wat feesten is.

30.09.2021 Parship Redactie

Vind die leuke single in Aalst

Aalst kent zo’n 80.000 inwoners, daar lopen ongetwijfeld een hoop singles tussen. Vind jij jouw droompartner hier? Lees hier van alles over daten in Aalst. 

Singles Aalst

De Belgische stad Aalst, die in het Franstalige deel van het land onder de naam Alost bekend is, ligt schilderachtig aan de oevers van de rivier de Dender in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Met zijn bijna 80.000 inwoners telt Aalst tot de gemiddeld grote steden van België. Aalst, dat maar 14 m boven de zeespiegel ligt, heeft in totaal acht stadswijken. Al tijdens het Romeinse Rijk was de omgeving rond Aalst bewoond, wat door archeologische vondsten hebben bewezen. Alleen al hierdoor is voor cultureel geïnteresseerde singles Aalst een bijzonder interessante stad.

In cultuur geïnteresseerde singles in Aalst vinden elkaar onder andere bij de vele bezienswaardigheden van de stad. Een voorbeeld hiervan is de laatgotische St. Martinuskerk, die nooit werd voltooid en waar een schilderij van Rubens te bewonderen is. Ook het voormalige raadhuis is voor singles in Aalst een leuk trefpunt, het raadhuis behoort sinds het einde van de jaren 90 tot het UNESCO werelderfgoed.

Met zekerheid zullen singles Aalst weten te waarderen vanwege het fraaie marktplein. In de cafés rond het marktplein ontstaan snel leuke gesprekjes, de romantische omgeving zorgt daarbij voor een prettige sfeer. Vooral in de zomer brengen veel singles Aalst een bezoek, vooral het marktplein en de oever van de Dender worden door alleenstaanden goed bezocht.

En…dan hebben we het nog niet over Aalst Carnaval gehad. Er zijn weinig steden in Europa waar de carnavalsdagen zo’n hoogdagen zijn als in Aalst. Gans de stad is in de ban. Maar vergis je niet, het is niet omdat de Aalstenaars graag helemaal uit de bol gaan met cranaval, dat singles niet open staan voor serieuze relaties. Integendeel zelfs.