Singles in Genk: Tips voor een eerste date

30.09.2021 Parship Redactie

Lees hier over singles in Genk

 

Singles Genk

Het rustige stadje Genk in het noordoosten van België is voor singles in vele opzichten interessant. Op het eerste gezicht heeft deze 64000 inwoners tellende stad in Limburg vooral betekenis vanwege de kolenmijnen en staalverwerkende industrie. Maar het stadje aan het Albertkanaal heeft veel meer te bieden.

Zo werd het kortgeleden tot de vriendelijkste stad van Europa gekozen. Deze onderscheiding heeft het niet alleen te danken aan het smetteloze stadsbeeld, maar ook aan de inwoners. Vooral de gastvrijheid is typerend voor Genk. Singles in Genk hebben de bijzondere gelegenheid om mensen uit heel andere culturen te leren kennen, want ongeveer een derde van de bevolking is van buitenlandse afkomst. De meerderheid wordt gevormd door Italianen, maar er zijn ook veel Grieken Spanjaarden in deze Vlaamse industriestad. Voor singles is Genk in geen geval saai.

Bovendien beschikt Genk over een van de grootste attracties van Vlaanderen: in het nabijgelegen plaatsje Bokrijk bevindt zich een prachtige botanische tuin die zich over meerdere vierkante kilometers uitstrekt. Tevens bevindt zich hier een van de grootste openluchtmusea van Europa. Bij een wandeling langs de historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw is het makkelijk om een gesprekje aan te knopen. Grote kans dus om in contact te komen met een leuke single in Genk. En wat denk je van een bezoekje aan C-mine voor een eerste date. Voor cultuurliefhebbers is dit een grote aanrader. En zelfs als het uitstapje naar dit stadje in het noordoosten van Vlaanderen niet de gewenste contacten oplevert, zul je als single Genk niet snel vergeten.