Daten in Gent

30.09.2021 Parship Redactie

Waar gaan singles in Gent naartoe?

Gent kent heel wat singles. Waar spreken ze af op hun eerste date? Lees hier leuke input voor een (eerste) date. 

Singles in Gent

De Gentenaar is niet voor niets trots op zijn of haar stad. Als een van de oudste steden in België wist Gent ook de Lonely planet te charmeren. Gent is klein genoeg om het gezellig te houden maar is daarenboven zeer levendig, hip en trendy. Singles zullen zich in deze 235.000 inwoners tellende provinciehoofdstad van Oost-Vlaanderen prima vermaken. Gent is meer dan de welbekende Gentse Feesten. Naast de vele musea, architectonische schatten en culturele evenementen heeft deze stad ook op andere terreinen veel te bieden.

Singles in Gent, dat na Parijs een tijdlang de tweede Europese stad van de Middeleeuwen was, zullen vooral gecharmeerd zijn van de historische stadskern met de verdedigingstoren, de kathedralen, kerken en middeleeuwse gildenhuizen. In het  SMAK is het werk van een groot aantal gerenommeerde kunstenaars te bewonderen. Wie het beroemde ‘Lam Gods’ van  de gebroeders Van Eyck nu eindelijk eens in het echt wil zien, zal ook genieten. Als dat nog eens met een leuke date is, des te meer. Of gewoon kuieren door het mooie Gent, je ogen de kost geven op de Grasbrug, de historische gevels van de Graslei bewonderen.

In de omgeving is o.a. de historische burcht Gravensteen van de vroegere Graven van Vlaanderen een bezoek waard.  Wie echt voor romantiek kiest, gaat in Gent te water. Niks leuker dan het mooie Gent te ontdekken vanop het water. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele leuke restaurantjes waar een gezellige dag kan afgesloten worden met een lekker etentje. De Graslei en Korenlei staan bekend om hun sfeervolle brasseries, maar ook op andere plaatsen is er wel wat te ontdekken op culinair vlak.
Romantiek en cultuur komen hier op een unieke manier samen, en dat maakt Gent voor singles extra interessant. Ook de omgeving van Gent is leuk om te bezoeken. Het schilderachtige kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem is zeker ook een omweg waard.