edit

Dating in Luik

30.09.2021 Parship Redactie

Singles Luik

Luik is met ongeveer 200.000 inwoners de grootste stad van de gelijknamige Belgische provincie en ligt in het oosten van het land, niet ver van Maastricht en Aken. Luik heeft singles heel wat afwisseling te bieden, want deze stad biedt de ideale voorwaarden om met succes een partner te zoeken.

De stad ligt in het Waalse gedeelte van België. Maar omdat Nederland en Duitsland zo dichtbij zijn, wordt hier ook Nederlands en Duits gesproken. Dit zorgt voor heel wat afwisseling op cultureel gebied en betekent voor singles in Luik dat ze onverwachte en leuke ontmoetingen kunnen beleven. Maar ook voor een gewone stadswandeling is Luik prima geschikt. Singles zullen direct gecharmeerd zijn door het veelzijdige stadsbeeld. Zo’n beetje elke wijk heeft een eigen karakter. Een voorbeeld is Cointe, een voormalig adellijk jachtgebied. Later kwam hier een privé-park met villa’s en prachtige tuinen in verschillende stijlen. In het centrum is Montagne de Bueren het bekijken waard. Ook de wijk Outremeuse met zijn beroemde Folkfestival Le 15. Aôute is voor singles in Luik bijzonder interessant.

Wie niet houdt van lange stadswandelingen kan gewoon kiezen om alleen of in gezelschap te genieten van een van de vele evenementen die in Luik plaatsvinden. Luik heeft een groot aantal musea en galerieën, en jaarlijks vindt hier het befaamde jazzfestival Jazz de Liège dat plaats, voor jazzliefhebbers een absolute must. Voor singles wordt Luik met zekerheid nooit saai.