Royaal daten in Oostende: de koningin van de badsteden

30.09.2021 Parship Redactie

Wat vindt een single leuk in Oostende?

 

Singles Oostende

Voor wie Knokke te mondain is, de Haan te kalm, vindt vermoedelijk wel z’n gading in de koningin der badsteden, Oostende.  De mooi aangelegde kilometerslange dijk, met het Thermae palace als eye-catcher, de schilderachtige duinen in Raversyde, het rustige strand in Mariakerke, de nieuwe Oosteroever met z’n al z’n troeven, Oostende is een absolute aanrader voor een date.  De vele stranden zijn erg geliefd bij het publiek. Behalve zijn stranden heeft Oostende singles ook op culinair gebied heel wat te bieden: er zijn maar liefst 300 restaurants, die zo’n beetje alle smaken te bieden hebben die je je maar kunt voorstellen, vooral vis en zeevruchten zijn goed vertegenwoordigd. De vele winkels, cafés en bars maken van Oostende een belevenis. Het bruisende Oostende is de laatste jaren een grote publiekslieveling geworden omdat er ook wel wat culturele troeven kunnen uitgespeeld worden. Naast het Casino van Oostende, waar regelematig grote sterren optreden, is er ook Muzee, het vernieuwed Ensormuseum en laat ons niet vergeten The Chrystal ship. Wat is er leuker om met een leuke partner of date deze kunstwandeling te maken. Je komt  zo op unieke plaatsen terecht. Zelfs Matthias Schoenaerts heeft verschillende, grote, indrukwekkende kunstwerken gemaakt langs het parcours. En of je nu pro of contra het grote kunstwerk van Arne Quinze bent, wedden dat je er niet voorbij wandelt zonder een foto te nemen? 

Het is dan ook een echte aanrader om als single Oostende alleen of in gezelschap te verkennen. Ga zeker ook eens kijken aan het ‘klein strand’. Daar kan je tegenwoordig zeehonden spotten.

Om in contact te komen met andere toeristen of de inwoners van de stad, is het aan te bevelen om te gaan wandelen of een tochtje met een boot te maken. Met de meer dan 60 km lange traject van de kusttram is iedere kustplaats te bereiken. Zo kunnen singles in Oostende en omgeving echt alles beleven wat deze vakantieplaats te bieden heeft.

In elk geval is een ontdekkingsreis naar Oostende de moeite waard.