Waarom willen niet alle mannen een relatie?

Parship Redactie

Zijn er redenen waarom mannen zich plots terugtrekken en toch geen relatie willen? Ja hoor, die zijn er!

5 redenen waarom mannen geen relatie willen

Bindingsangst, enkel uit op seks of aandacht … of misschien vindt hij je gewoon niet leuk genoeg? Er zijn zoveel verklaringen waarom die ene man waarmee het klikt toch geen relatie wil met jou. Seksuoloog en Parship Singlecoach Mieke Mievis somt de 5 belangrijkste redenen én manieren om te reageren voor je op.

1.Hij wil enkel aandacht

Een vaak voorkomende reden, zeker bij mannen die nog maar net uit een relatie komen, is dat ze je aandacht willen, maar eigenlijk geen relatie met je willen uitbouwen. Voor hen is daten met een vrouw gewoon ontzettend leuk. Ze vinden het gezellig om in je aanwezigheid te zijn, het leren kennen vinden ze steeds een uitdaging en ze hebben een emotioneel klankbord. Ze kunnen dingen aan je kwijt, die ze niet aan de voetbalmakkers vertellen. En dat kan verslavend werken. Dat is ook de reden waarom ze een vrouw dicht bij zich houden, zonder echt een relatie te willen.

Hoe kan jij reageren?

Stop met te geven zonder te krijgen. Laat hem zelf het initiatief nemen, antwoord even niet op berichten en wees niet steeds zelf de vragende partij. Hij moet op zijn minst ook een investering maken en laten zien dat hij je leuk vindt. Als die signalen er niet komen, dan ben jij er alleen maar zodat hij zich goed over zichzelf voelt, zonder er iets voor te doen. Dus voortaan doe jij niets meer, als je er niets voor terugkrijgt!

2.Hij wil vooral seks

Misschien wil hij gewoon seks en geen relatie. De meeste mannen houden van Spielerei. Sommigen stoppen daar nooit mee en anderen moeten al extreem verliefd worden, willen ze daar vrijwillig een einde aan maken.

Hoe kan jij reageren?

Als je een man tegenkomt die in die fase zit, laat hem. Hij kan die fase beter afmaken, anders gaat hij in jullie relatie constant de ‘vrijgezelrol’ aannemen. Als hij er niet klaar voor is, kan je niet veel doen, behalve weggaan. Tenzij je het natuurlijk ook gewoon leuk vindt om een friend with benefits te hebben.

3.Hij vindt je niet leuk genoeg

Een andere reden is heel makkelijk: he’s just not that into you. Hij vindt je wel ok, maar niet leuk genoeg voor een echte stabiele relatie. Dat merk je snel: hij bepaalt wanneer hij je belt of mailt, hij laat jou naar hem komen maar doet zelf geen moeite, hij geeft je nauwelijks een complimentje, hij gaat wel met je naar bed maar nodigt je nooit uit voor een drankje bij zijn vrienden …

Hoe kan jij reageren?

Sommige mannen beginnen liever zelf over een relatie. Maar laat je niet tegenhouden om er zelf naar te polsen, zeker als je al een lange tijd met hem aan het daten bent. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent.

4.Hij kan niet op je jagen

Misschien heeft hij het gevoel dat hij je al volledig veroverd had tijdens jullie eerste date. Als mannen het gevoel hebben dat er ook nog andere kandidaten zijn, dan komt er een soort van primitief jachtinstinct naar boven. Pas als hij bezittingsdrang voelt, zal hij voorstellen om een relatie te beginnen. Daarom is het efficiënt om hem een beetje jaloers te maken. Een beetje … niet te veel, want dan haakt hij af. En uiteraard gaat het hier om een man die je al een aantal keren hebt gezien, fijne tijd mee hebt gehad, maar die maar niet overstag wil gaan.

Hoe kan jij reageren?

Kussen met een andere man en dat op Facebook zetten is geen slimme zet. Maar hem subtiel laten weten dat je ook andere mannen ziet, is niet slecht. Beter nog, post een foto van jou en een andere man. Iets heel neutraal, maar toch duidelijk genoeg. Wedden dat hij de volgende date begint over een relatie?

5.Hij heeft bindingsangst

Bindingsangst heeft niets met jou te maken. Hij wil gewoon geen relatie omwille van de angst. De ene dag ben je fantastisch, hebben jullie een geweldige date en ontzettend fijne seks … en de volgende dag ziet hij het toch niet meer zitten. Je snapt er niets van en dus schiet je ook niet op. Opgepast ook met mensen die bindingsangst als excuus gebruiken om jou aan het lijntje te houden en te profiteren van je klankbord, goodwill en seks. Omdat jij denkt dat met tijd alles wel zal helen …

Hoe kan jij reageren?

Je kan er niet veel aan doen. Blijf loyaal aan jezelf en bepaal zelf wanneer je stopt met energie in deze ‘relatie’ te steken.

Voor jou samengevat

Bindingsangst, enkel uit op seks of aandacht … er zijn heel wat redenen waarom een man geen relatie wil. Je kan hem subtiel jaloers maken, minder aandacht geven of zelf polsen naar jullie relatie. Maar onthoud vooral: blijf loyaal aan jezelf, jij bepaalt zelf wanneer je stopt met deze ‘relatie’. Want jij verdient een man die jou de moeite waard vindt. Hopelijk kom jij wél een man tegen die gelooft in liefde met de grote L!