In 8 stappen naar een profielfoto die aanspreekt.

14.12.2021 Parship Redactie

Als je jouw profiel voorziet van een profielfoto en heb je daarmee ook een aantrekkelijk visitekaartje hebt van jouw persoonlijkheid. Dit zal een positief effect hebben op jouw zoektocht naar een partner. Mensen met een profielfoto ontvangen aanzienlijk meer berichten en vragen. Wat dus de kans op het vinden van een partner en een langdurige relatie vergroot. Hier lees jij hoe je in acht stappen de juiste foto vindt en waar je als man en vrouw op moet letten.

Je hebt maar 1 kans om een goede eerste indruk te maken zegt men wel eens. Of dit nu echt zo is, laten we even in het midden. Wij geloven er echte wel in dat je op een online dating platform met een aantal slimme tips een goede eerst indruk kan maken.

1. Goede kwaliteit is belangrijk

De foto van het laatste verjaardagsfeestje  waar je lachend opstaat en helemaal zoals je bent – maar ze is het een beetje wazig en korrelig aan de randen? Dan kun je beter kijken of je een alternatief kunt vinden. Je foto’s voor je profiel mogen ook niet over- of onderbelicht zijn. Portretten met een slechte beeldkwaliteit lijken minder aantrekkelijk en minder serieus voor andere Parship-leden. Ze denken misschien dat je snel-snel een opname van je telefoon hebt geüpload en dat je niet serieus bezig bent met daten.

Tip: Profielfoto’s die bij indirect daglicht, bij voorkeur ’s ochtends of’ s middags, en met een goede camera zijn gemaakt, zijn het beste. Op deze manier kunnen andere singles een goed idee van je vormen, zien dat je moeite doet en serieus bent met wat je doet.

2. Een selfie als profielfoto is oké, maar niet ideaal

Het licht en de camera aan de voorkant van je telefoon zijn goed en je besluit snel een selfie van jezelf te maken? Selfies als foto in je profiel zijn helaas niet bijzonder populair bij singles. Vooral badkamer- en spiegelselfies zijn niet erg populair. Als er op de achtergrond een berg wasgoed ligt, haken er veel potentiële kandidaten af, kandidaten die mogelijk een goede match voor jou waren.

Tip: Speel het liever op veilig en kies een foto die iemand anders van je heeft gemaakt.

3. Geen groepsfoto’s – dit zorgt voor verwarring

Een groepsfoto doe je beter niet. Het is misschien verleidelijk. Je staat er mooi op, ziet er heel gelukkig uit. Maar dit kan voor verwaring zorgen. Wie is nu diegene die single is? En zijn dit enkel vrienden/vriendinnen of staat er ook een ex-partner tussen? Een groepsfoto roept vragen op. Verwarring zaaien is niet ok, en keert zich tegen je. Mensen verliezen de interesse. En…daarenboven..die anderen op de foto willen misschien ook niet dat je een foto met hen voor deze doeleinden gebruikt. Dus m.a.w zet jezelf maar centraal en ga voor een leuke foto van jezelf.

4. Kies een profielfoto met een positieve uitdrukking op je gezicht

Wees positief, glimlach. Zorg voor een vriendelijke uitstraling. Serieuze gezichtsuitdrukkingen nodigen zelden uit tot contact zoeken.

5. Laat zien wie je echt bent: Bijzonderheden kunnen jou ondersheiden van anderen.

Je kunt maximaal twaalf profielfoto’s uploaden op Parship – grijp deze kans! Zo kun je jezelf zo veelzijdig laten zien als je werkelijk bent. Laat je niet alleen binnen je eigen vier muren zien, maar ook buiten in het park, sportend of reizend. Ga je graag wandelen? Ski jij? Laat je dan buiten zien.

Tip: Toon met je Parship-profiel wie je echt bent, op veelzijdige een authentieke manier.

6. De juiste kleding zorgt voor de juiste uitstraling

Je moet jezelf laten zien zoals je echt bent op je profielfoto – en dat geldt ook voor je outfit. Kies een foto waarop je de kleding draagt ​​die het beste bij jou past. Een foto in gala of smoking kan zeer mooi zijn, maar schets vermoedelijk niet het juist beeld. Laat zien wie je echt bent.

7. Een authentieke profielfoto is essentieel

Wees gewoon jezelf. Niemand is gebaat bij een ‘doen alsof’. Geen verkleedpartijtjes. Je toekomstige partner moet verliefd worden jou worden en niet op de ‘verklede’versie van jou.

8. Geen flitsende beeldverwerking en filters

Dit punt valt ook onder authenticiteit, maar het verdient een eigen vermelding. Verberg niets met beeldbewerkingsprogramma’s.

Het heeft geen zin om mekaar zand in de ogen te strooien. Uiteindelijk zal jouw dater je bij de eerste ontmoeting zien zoals je er echt uitziet. Bovendien hoef je niet eens technische hulpmiddelen te gebruiken om je profielfoto op te fleuren. Zeker niet als je op de voorgaande zeven punten hebt ingezet.

Extra tip: Als je je fotomap doorzoekt en simpelweg geen foto vindt die aan deze eisen voldoet, is er geen reden tot wanhoop. Vraag een goede vriend of vriendin om een ​​boeiende foto van je te maken. Je hoeft je niet te schamen. Je vrienden en familie zouden tenslotte alleen het beste voor je moeten hebben, vooral als het om daten gaat.

De acht genoemde regels gelden zowel voor mannen als voor vrouwen. Maar er zijn bepaalde geslachtsverschillen die kunnen worden waargenomen bij het kiezen van een succesvolle portretfoto.

Dit maakt vrouwen bijzonder aantrekkelijk op de profielfoto

Glimlach: Vrouwen zijn populair bij mannen als ze op hun foto glimlachen. Idealiter zou het zo breed en natuurlijk moeten zijn dat de tanden een beetje naar buiten puilen. Dan is hij geïnteresseerd.

Gehele lichaam: Vrouwen zijn vooral populair wanneer een man hun lichaam in één oogopslag kan zien. Zo voorkom je de indruk dat je iets wilt verbergen.

Naturel: mannen vinden een toevallige opname van een alledaagse situatie bijzonder aantrekkelijk bij vrouwen. Te veel make-up of onnatuurlijke poses zijn daarentegen minder populair. Gewoon jezelf zijn en goed in je vel zitten, dan laten de vragen niet lang op zich wachten.

Wat onderscheidt een aantrekkelijke profielfoto van mannen

Laat je hele gezicht zien: een zonnebril ziet er cool uit – natuurlijk! Maar als singles online op zoek zijn naar een partner, willen ze je ogen zien, omdat ze bekend staan ​​als het spreekwoordelijke venster naar de ziel. Dus laat je onbedekte gezicht zien.

Alledaagse situaties: Houd je van koken? Maak dan een profielfoto van jezelf waarop je kookt in de keuken. Of je kiest een situatie waarin je koffie drinkt in een leuk café. Voorstellingen in alledaagse situaties zijn vooral populair bij vrouwen. Want dit geeft de vrouwelijke singles het gevoel jou en je leven wat beter te leren kennen.

Glimlach naar de camera: Net als bij vrouwen zijn lachende mannen vooral populair bij mensen die op zoek zijn naar een partner. Dit is waarom je moet proberen om zachtjes en direct in de camera te glimlachen terwijl je de foto maakt.

Conclusie: Met de profielfoto laat je je persoonlijkheid en je intentie zien

Zoals eerder vermeld, is het juiste portret cruciaal voor hoe de partnerzoektocht op Parship verloopt. Want dit is het digitale visitekaartje van je persoonlijkheid en maakt je pas als echt persoon tastbaar voor andere singles. Daarnaast kun je met een bijbehorende voorstelling laten zien dat je daten echt serieus neemt en je er graag voor inzet. Waar mannen en vrouwen op moeten letten bij het kiezen van een foto voor hun profiel, verschilt slechts op enkele details. Als je punten wilt scoren met je profielfoto, moet je je aan deze acht algemene regels houden:

•  Goede kwaliteit

• Geen selfies

• Geen groepsfoto

•   Lach alsjeblieft!

• Toon verschillende afspecten

• Past de outfit?

• Blijf authentiek

• Vermijd beeldverwerking